Taràntules, formigues... o papallones. No són animals típics d'un zoològic. Aquest estiu, però, sí que tindran un lloc dins el Zoo de Barcelona. JORDI INDIANO, cap de servei d'atenció al client "Pretenem mostrar a la gent, a tot el públic que ens visiti, totes les característiques d'aquells animals, invertebrats, que són d'alguna manera molt cridaners. Perquè malgrat ser animals molt molt petits, tenen molt i molt d'interès". Des dels més inofensius, fins als que causen més respecte. La iniciativa "Toca Toca" vol apropar un tipus d'animal que sovint fa por o fàstic, al públic, sobretot als més petits. DULCE ANETO "Me ha gustado mucho el que brillava, y el que no me ha gustado y me ha dado mucho miedo ha sido la araña". POL BARTULÍ "A mi m'ha agradat la taràntula, perquè m'agraden els que fan por". Aquests tallers permeten conèixer de més a prop els invertebrats, que tot i que representen un 95% de les espècies animals, sovint són els grans desconeguts. SERGI ROMEU, especialista en invertebrats "La idea és ensenyar a la gent, ensenyar què és un insecte, que un insecte té sis potes, que una aranya té vuit potes... i que els puguin tocar alhora, així els perden la por, els agafen més respecte.. i el que intento sempre és que quan surten, doncs si abans trepitjaven una formiga, ara se la mirin amb més bons ulls". "A més d'aquesta experiència sensitiva, el Zoo també presenta una exposició d'invertebrats que es podrà veure fins al 30 de setembre". Una mostra que a més d'apropar aquests animals, juga amb la capacitat visual dels qui s'hi acostin, ja que no tots es poden veure a simple vista.

Els visitants del Zoo podran accedir a aquest espai d’insectes exòtics vius fins al 30 de setembre d’11 h a 18 h. Entre els insectes de la mostra hi ha insectes pal, milpeus, escarabats, taràntules de diferents tipus, insectes fulla, papallones, pregadéus i formigues talladores de fulles.

Els dissabtes l’exposició fa l’activitat Toca Toca, limitada a 30 persones amb reserva prèvia. Es fan dues sessions que duren una hora, una es fa a les 12 h i l’altra a les 13.30 h.

Sergi Romeu, especialista en invertebrats exòtics i criador d’insectes tropicals, ha col·laborat amb el Zoo a l’hora de fer aquesta mostra, que té com a objectiu aprendre, de manera lúdica, sobre els invertebrats. A través de l’observació i el contacte directe amb els animals, es pretén formar els visitants sobre el respecte per tot tipus d’animals, incloent-hi els invertebrats, i també al medi ambient.