Les cues per comprar entrades per a la Sagrada Família es fan, des d'ara, a dins del recinte del temple. S'han estrenat avui després de l'acord a què van arribar la Junta Constructora i l'Ajuntament per traslladar les taquilles des de l'exterior, on eren abans, fins a l'interior. L'objectiu: alliberar les voreres que abans s'omplien de visitants. Les cues ocupaven bona part de la vorera del Carrer de Sardenya, un fet que generava força queixes dels veïns. Amb el trasllat de les taquilles l'espai queda lliure per als vianants. L'Associació de Veïns de Sagrada Família feia temps que demanava mesures per evitar les aglomeracions, i el nou sistema de venda de tiquets els sembla que facilita que puguin passejar pel barri, sobretot els mesos d'estiu, quan hi ha més afluència de turistes. MARINA COMELLES, presidenta de l'Associació de Veïns Sagrada Família "Aquest barri ha d'anar recuperant la seva normalitat, i que els veïns puguin passejar i fe rla seva vida de barri, que no es vegin impossibilitats de sortir de casa seva. Creiem que tots hem de conviure, tant el turisme com els veïns del barri". Una altra proposta que s'està portant a terme és potenciar la venda anticipada de tiquets a través d'Internet, i en el darrer any, el 80% de les entrades s'han venut en línia.

La Sagrada Família ha reubicat el punt de venda d’entrades i, a partir d’aquest dijous, ja es poden comprar dins del recinte. D’aquesta manera s’eviten les aglomeracions de turistes que es formaven a l’exterior, principalment al carrer de Sardenya, fet que havien generat diverses queixes per part dels veïns.

El director de Seguretat i Operacions de la Sagrada Família, Marc Martínez, que ha dit que amb aquesta iniciativa pretenen “col·laborar activament amb la mobilitat dels veïns” i ha informat que aquesta reubicació forma part d’un paquet de mesures que el temple porta estudiant des de 2011 amb l’Ajuntament de Barcelona.

Marina Comelles, la presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes de Sagrada Família comenta que estan contents amb el canvi de logística. Feia més de deu anys que demanaven a l’Ajuntament que es prenguéssin mesures per evitar les aglomeracions al voltant del temple. És important que “els veïns poguem sortir a passejar tranquilament”, sobretot als mesos d’estiu, ha explicat, i ha afegit que cal aconseguir que al barri hi hagi lloc tant “pels veïns, com pels turistes”.

Una altra de les mesures que es preveu al pla d’actuació és la d’incrementar el volum de venda anticipada en línia i fomentar la distribució de visitants entre matins i tardes perquè no hagi pics d’assistència. Martínez afirma que “l’últim any hem fet un canvi en la plataforma digital i hem aconseguit que fins al 80 % de les vendes es facin a través del portal“.

La longitud de les noves cues permetrà la presència de més de 200 persones, la mateixa quantitat de gent que es registra en les “hores punta”. Com a mesura alternativa, la Sagrada Família també ha augmentat el nombre de personal en els accessos i en la distribució de gent perquè ajudin a reduir les aglomeracions.

La Sagrada Família rep 10.000 visitants al dia. Aquesta dada representa un increment del 4% respecte a 2014.