A la Sílvia li van diagnosticar esclerosi múltiple fa poc més d'un any. SÍLVIA HURTADO, malalta d'esclerosi múltiple "No sóc la mateixa persona que era perquè em canso més, tinc tremolors, però jo crec que si ho mires amb bona cara pots sortir endavant." Aquesta és la primera vegada que participa en la festa solidària "Mulla't per l'esclerosi múltiple". D'altra banda, tant l'Ester com en Lluís pateixen la malaltia des de fa més de vint anys i ja són veterans en actes com el d'avui. ESTER PALÀ I LLUÍS CORTÉS, malalts d'esclerosi múltiple "Com més gent hi hagi, millor, com més siguem millor, com més gent hi col·labori, perfecte, estem entusiasmats." Una alegria que arriba després que 72.000 persones participin en la jornada solidària a tot Catalunya. Entre els participants a l'acte central, moltes cares conegudes del panorama polític, així com representants de l'escena cultural. LLOLL BERTRAN, actriu "I si podem aportar encara que sigui una petita aportació, però petita a petita en fan una d'enorme." JOAN PERA, actor "Que hi hagi tanta gent de la societat tant civil com política, aquí, vol dir que ens preocupa molt i vol dir que si algun dia ens passés, tenim una ajuda important." L'esclerosi múltiple és una malaltia discapacitant que afecta unes 7.000 persones a Catalunya. 50.000, si parlem de la resta de l'estat espanyol. Actes com el d'avui serveixen per donar visibilitat a la malaltia. ROSA MASRIERA, directora de la Fundació Esclerosi Múltiple "És el fet de conèixer la malaltia, que la gent sàpiga què és l'esclerosi múltiple i alhora puguem captar fons per aguantar, crear i mantenir tots els serveis de la Fundació Esclerosi Múltiple." El "Mulla't" ja és un esdeveniment consolidat que avui s'ha celebrat a gairebé 630 piscines de Catalunya que han recaptat més de 300.000 euros.

L’èxit de la participació ha fet possible una recaptació de 303.000 euros bruts que serviran per ajudar les 7.000 persones que pateixen aquesta malaltia a Catalunya.

A la piscina del DiR Diagonal s’ha fet l’acte central a Barcelona, amb animació i venda de productes per recaptar fons. Aquest matí s’hi han remullat junts el president de la Generalitat, Artur Mas; el líder del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, i dos candidats a la presidència del FC Barcelona, Agustí Benedito i Toni Freixa. Els acompanyava el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertran.

L’acte del “Mulla’t per l’esclerosi múltiple” també ha comptat amb la participació d’actors com Jordi Díaz, Lloll Bertran, Joan Pera i Miquel Sitjar.

També han assistit el conseller de Salut, Boi Ruiz; la comissionada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa i el regidor de ERC Juanjo Puigcorbé.

L’esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. No és hereditària, ni contagiosa, ni mortal, però no té cura i avui dia és la segona causa de discapacitat neurològica en persones entre 20 i 40 anys, sobretot dones.

Enguany els padrins de la celebració han estat els cuiners Jordi Cruz i Carles Gaig, l’actor Toni Albà i la cantant Lucrecia, que el dia 3 ja van ficar-se a les piscines del DiR Diagonal per animar tothom a participar aquest diumenge en l’acte solidari.

Els fons recaptats a través de donacions i de la venda d’articles de marxandatge van a parar a la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM), creada a Barcelona l’any 1989. La FEM treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb aquesta malaltia i destina recursos a la investigació i al benestar físic, psíquic i social dels pacients.

L’esdeveniment ha tingut un gran seguiment a les xarxes socials, molts participants han publicat fotos d’ells a la piscina amb l’etiqueta #Mullat2015.