El projecte de Casernes de Sant Andreu es va aprovar fa nou anys i preveia construir, en quatre anys, una dotzena d'equipaments. De moment, però, només se n'han construït tres en aquests 100.000 metres quadrats. Són una escola d'educació infantil i primària, una comissaria dels mossos d'esquadra i un centre sociosanitari. Les entitats veïnals no es cansen de reclamar-ne la resta i prioritzen la construcció de l'escola bressol i la residència per a gent gran. SANTI SERRA, president de l'AV Sant Andreu de Palomar "Avui demanem que, per favor, posin fil a l'agulla i comencin d'una punyetera vegada. Quan es va aprovar aquest projecte eren ja urgents equipaments que no s'han fet i hem estat tota una legislatura sencera que no s'ha fet res." CARLES BLANCH, vocal de Salut de l'AV Sant Andreu Nord - Tramuntana "L'escola bressol és prioritària, els equipaments culturals són prioritaris, tot és prioritari; però dins aquesta prioritat ens sembla que seria molt interessant poder fer la residència per a la gent gran, perquè serviria per esponjar el centre sociosanitari de casernes." També s'ha de construir un miler d'habitatges protegits. El nou consistori creu que en uns tres anys hi podran haver màquines treballant. JOSEP MARIA MONTANER, regidor d'Habitatge "Aquí és un lloc d'oportunitat per fer alguns centenars dels habitatges de lloguer social que tenim previstos fer en aquest mandat, és un lloc adequat perquè ja té planejament i ens alguns casos projecte. D'equipaments la idea és prioritzar alguns com els més urgents com l'escola bressol i la residència per a la gent gran." Aquest carrer i la concessió d'uns terrenys per a usos temporals són les úniques actuacions del darrer any. Les entitats demanen que, mentre els equipaments no arriben, s'arrangi part del solar per fer-hi un parc.

L’1 de juny de 2015 ha fet nou anys de l’aprovació definitiva del planejament de les Casernes de Sant Andreu. El projecte preveia la construcció d’un miler d’habitatges protegits i una dotzena d’equipaments, dels quals només s’han construït tres. Una escola d’educació infantil i primària, una comissaria dels Mossos d’Esquadra i un complex sociosanitari són les instal·lacions en marxa.

També hi hauria d’haver una escola bressol, una residència per a gent gran, un poliesportiu, un centre cívic i un alberg per a joves. Les associacions de veïns Sant Andreu de Palomar i Sant Andreu Nord – Tramuntana demanen que es comencin les obres dels equipaments pendents, sobretot l’escola bressol, la residència per a gent gran i els habitatges protegits.