“Està tot obert”, assegura Ada Colau sobre el futur govern municipal. La cap de llista de Barcelona en Comú es decanta cap a “pactes com més estables millor, pel bé de la governabilitat”, però també assegura que estan preparats per governar en minoria i que estan elaborant el “millor equip” per fer-ho possible. Tot i que no ha volgut avançar res de les converses que es produeixen “cada dia” amb el PSC i ERC, sí que ha assegurat que s’ha avançat en alguns aspectes.

“No signarem fulls de ruta impropis”

Ada Colau també ha volgut respondre el president d’ERC, Oriol Junqueras, que dilluns va instar Barcelona en Comú a adherir-se al full de ruta per la independència com a pas previ a poder arribar a pactes a l’acaldia de Barcelona. La futura alcaldessa ha dit que no només no seran un problema sinó que seran “un aliat en el procés de sobirania real de Catalunya” però que, per contra, no signaran “fulls de ruta impropis”. Colau considera que no se’ls pot demanar signar el full de ruta de CiU perquè no el comparteixen. Tot i això, la candidata de Barcelona en Comú sí que creu que “Barcelona té urgències i prioritats socials” i que, per tant, la ciutadania no entendria que no hi hagués un acord sobre això.

Colau també ha parlat sobre la consulta per l’adhesió de Barcelona a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). No té clar si serà abans o després de les eleccions del 27-S però, en canvi, sí que defensa que sigui “la ciutadania qui parli” i qui decideixi sobre el futur paper de la ciutat en aquesta qüestió.