José Ignacio Cuervo, exregidor socialista i exdelegat del Govern a Madrid, ha reconegut que va cobrar per partida doble de l’Hospital de Sant Pau i de l’ICS per fer la mateixa feina. L’acord amb la Fiscalia ha evitat que se celebrés el judici. Cuervo ha acceptat una pena de 10 mesos de presó, -la Fiscalia havia previst d’inici tres anys de presó-, i els mateixos d’inhabilitació. Previsiblement no entrarà a la presó perquè no té antecedents i se li ha aplicat l’atenuant de reparació del dany perquè la setmana passada va tornar els 47.072 euros estafats.

El Jutjat d’Instrucció número 22 va tancar la investigació del cas Sant Pau concloent que hi havia indicis de frau en els contractes de l’exregidor socialista a l’Ajuntament. Cuervo suposadament va signar un contracte de l’Hospital de Sant Pau i també de l’Institut Català de la Salut, aquest últim sense tenir coneixement del sou que ja rebia del centre hospitalari per fer el mateix servei. També està acusat l’exgerent del centre sanitari Jordi Varela. Segons la Fiscalia, Cuervo va estafar l’ICS durant 10 mesos i va ocultar informació essencial als seus superiors amb la col·laboració de Varela, per a qui es demanen dos anys de presó.

El cas va ser denunciat per una treballadora de Sant Pau que va assegurar que la fundació que gestiona l’hospital havia firmat contractes ficticis dels qual es beneficiaven exalts càrrecs públic i patrons.