Centenars de persones han fet una cadena humana reivinidicativa que ha recorregut diversos carrers del Poblenou. Els manifestants han enllaçat els emplaçaments on està previst que es construeixin dos nous instituts de secundària: el primer, en un solar situat al camí Antic de València, i el segon, en uns terrenys on actualment hi ha un pàrquing de Barcelona Serveis Municipals, al carrer de Sancho de Ávila a l’altura del carrer de la Llacuna.

La manifestació s’ha celebrat per demanar a les administracions que accelerin la construcció dels nous instituts. Pares i professors asseguren que el setembre de 2016 un total de 54 alumnes es quedaran sense plaça al Poblenou i, per tant, hauran de marxar a estudiar a fora del barri. La situació s’agreujarà el curs 2017 amb 75 nens i el 2018, amb 84. Les administracions, però, afirmen que tots els alumnes es podran matricular sense problema.

També s’han compromès a construir nous centres de secundària però encara no s’han concretat els terminis exactes de les obres. Les reivindicacions, però, ja fa set anys que duren i per aquesta raó els afectats no se’n refien. Diuen, a més, que els instituts existents d’Icària, Front Marítim i Quatre Cantons estan saturats amb ràtios ampliades i línies extra.