Patinant pel Fòrum, treballant al Mercat de Sant Antoni o passejant en família... Els clicks d'aquest instagramer barceloní han trepitjat tots els racons de la ciutat. Només amb un Samsung S4 a la mà, fa la fotografia, els mínims retocs de llum i color i la penja a Instagram, en un compte que ja suma més de 800 imatges i 5.000 seguidors. TOTI BONHOME, instagramer "Quan vaig tenir el meu fill gran, que ara té sis anys, el vaig comprar per a ell, vaig començar a fer fotos i la cosa va anar creixent, i ara vaig tot el dia amb els playmobils a la butxaca i fent fotos per tot arreu." Les figures i complements els compra de segona mà en fires d'aficionats als playmobils o en plataformes d'Internet com eBay. I si no hi són, se'ls fa ell mateix. "Tinc una figura de Gaudí, una altra de Rajoy, i per exemple un gat que està malalt i també un pal de 'selfie', que el vaig fer jo, amb un bastó de caminar acoplat a la càmera de fotos." En Toti ubica els seus clicks en qualsevol monument de la ciutat i també en situacions quotidianes, moltes vegades fruit de la improvisació. Només cal trobar una bona perspectiva i que no hi hagi gent dins del pla. "Normalment en porto molts i també molts accessoris i vaig variant. No és allò que digui aquesta, foto ha de ser així i tal, improviso molt." I per immortalitzar el moment, res millor que una fotografia del protagonista d'aquesta notícia, entrevistat pels clicks reporters de BTV.

Si algú veu un home mig estirat a terra i fent fotografies a joguines de Playmobil, probablement s’haurà topat amb Toti Bonhome, un gracienc que des de fa tres anys ha obert un compte a Instagram en què penja fotografies d’aquests personatges de joguina als llocs més emblemàtics de Barcelona. Els ha fotografiat patinant pel Fòrum, treballant a les obres de rehabilitació del Mercat de Sant Antoni o passejant en família per l’Arc de Triomf.

“Jo ja havia jugat amb Playmobil de petit. Al tenir el meu primer fill, que ara té sis anys, vaig començar a comprar-n’hi per ell, i vaig començar a fer fotos. Després la cosa va anar creixent, i ara vaig tot el dia amb els Playmobil a la butxaca i fent fotos per tot arreu”, explica el fotògraf.

El seu Samsung S4 li serveix com a eina per fer la fotografia, ajustar-li els mínims retocs de llum i color i penjar-la directament a Instagram, en un compte que ja suma més de 800 imatges i més de 5.000 seguidors a la xarxa.

Bonhome compra tot tipus de figures i complements de segona mà, tant en fires d’aficionats als Playmobil com en plataformes d’Internet per vestir i caracteritzar els personatges. També s’ha inventat un pal de “selfie” enganxant un bastó de caminar amb una càmera de fotos. L’instagramer ubica els seus clicks en qualsevol monument de la ciutat i també en situacions quotidianes, moltes vegades fruit de la improvisació. Només necessita trobar una bona perspectiva i que no hi hagi gent dins del pla. “Normalment porto molts clicks, també molts accessoris i vaig variant. No és allò que digui aquesta foto ha de ser així, sinó que improviso molt”, explica Bonhome.