Tardà també dirigia la Fira del Disc del Col·leccionista i va ser un dels impulsors del Museu del Rock de Barcelona, que va estar obert entre els anys 2011 i 2012 al Centre Comercial Arenas.

Fa un mes, Tardà va agrair a través de Facebook les felicitacions pel seu 60è aniversari i va anunciar que estaria un dies aturat per problemes de salut. La darrera edició del ‘Tarda Tardà’, que actualment s’emetia exclusivament a través d’Internet, es va publicar ahir mateix al web de Catalunya Ràdio.

Durant els 30 anys de programa, el ‘Tarda Tardà’ va explicar grans notícies musicals, com que els Beatles estaven gravant noves cançons amb una cinta amb la veu de John Lennon, o quan van anunciar que a Freddie Mercury li quedaven poques hores de vida. Enguany, va ser l’únic programa de ràdio al món que va ser a l’estudi de gravació del nou disc d’U2 a Niça.

Mostres de condol del món periodístic i polític

El director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, ha assegurat que no es pot explicar la història de l’emissora en l’àmbit musical sense la figura de Jordi Tardà i l’ha recordat com “un home que estava tocat per una de les coses més importants, la passió per una cosa i la seva passió era el rock, la música”.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha lamentat la mort de Tardà i li ha agraït l'”aportació extraordinària” a la vida cultural de Catalunya. També n’ha tingut paraules de record l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha assenyalat que tenia “un afecte especial” cap al periodista i crític musical. “Se’n van persones que haurien de ser premiades per l’Ajuntament perquè ens deixen abans que puguem fer-ho”, ha lamentat Trias.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat que Tardà ha estat un “entusiasta de la música i de la ràdio”, mentre que el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha expressat en nom del Govern el més sentit condol per la mort del periodista i ha volgut destacar ” la gran estima pel rock i pel país” de Tardà.