És la protesta que han fet un grup de persones acompanyades dels seus gossos. Demanen a l'Ajuntament que delimiti un espai a la platja de la ciutat perquè hi puguin accedir amb els animals tots els dies de l'any i a qualsevol hora. PATRÍCIA OLLER, partit animalista PACMA Catalunya "Hemos pedido espacio de 500 metros teniendo en cuenta que Barcelona tiene más de 4.500 metros de playa. Es algo propocional y viable. También queremos convivencia horaria en todas las playas de la ciudad." El cas és que aquest any ja no es podrà entrar amb gos a les platges de Barcelona durant la Setmana Santa, ni tampoc els caps de setmana d'abril a octubre. També s'ha prohibit fer-ho durant la temporada de bany, és a dir, de l'1 de juny al 30 de setembre. JORDI MARTÍ, regidor de Presidència i Territori "És cert que hi ha gent que demana que s'hi pugui anar sempre i a tota hora i això és molt difícil. Creiem que aquesta és la solució factible. És un punt mig que fa que siguin conciliables els interessos dels propietaris dels animals, en aquest cas els dels gossos, i els usuaris de les platges que no volen trobar-se amb situacions desagradables." Imatges com aquesta, doncs, ja no es veuran durant la temporada de bany. L'Ajuntament ja va descartar l'any passat establir una zona a la platja especial per als gossos, al·legant motius logístics i econòmics.

A partir de l’ordenança aprovada al juliol de l’any passat , l’alcalde Trias ha mantingut la prohibició d’entrada dels animals a la platja en època d’estiu -de l’1 de juny a l’últim cap de setmana de setembre-, per Setmana Santa i tots els caps de setmana d’abril a octubre.

Aquest diumenge al matí, els manifestants s’han apropat a la platja de Sant Sebastià amb els seus gossos per demanar que es permeti anar-hi amb els animals cada dia, des del vespre fins al matí, i la creació d’una zona de lliure entrada de 500 metres, on els animals puguin accedir a totes hores sense molestar les persones que passen el dia a la platja.

Els ciutadans i les associacions que han anat a la concentració, com l’Associació d’Amics dels Gossos de Sant Antoni, reivindiquen l’article 25.1 de l’ordenança sobre la protecció, la tinença i venda d’animals, que estableix la reserva d’espais públics per als animals. D’acord amb aquest article, reclamen a l’Ajuntament un lloc reservat a la platja, on els amos puguin gaudir amb les mascotes qualsevol dia de l’any.

Per la seva banda, l’Ajuntament considera que establir unes limitacions horàries i en funció de la temporada de bany és l’única manera de poder satisfer els interessos, tant dels propietaris dels animals (en aquest cas de gossos) com dels usuaris de les platges, per tal que ningú es pugui trobar en situacions “desagradables”.