La festa de sa Pobla consisteix a encendre petites fogueres, cantar glosses o cançons improvisades i coure botifarres i viandes a les brases del foc. Enguany, la celebració a la Vila de Gràcia ha inclòs nous convidats que han vingut des de l’Alguer amb la seva música i gastronomia.

La revetlla ha començat amb una cercavila des de la plaça de la Vila de Gràcia fins a la plaça de la Virreina. Les xeremies i cançons populars han acompanyat el seguici festiu en què han participat colles mallorquines i gracienques.

Més tard, un acte poètic ha donat pas a l’encesa dels foguerons i a l’inici de la revetlla a la plaça de la Virreina. És el moment de coure la carn i les botifarres i ballar al ritme de les simbombes, els cantadors i els glossadors.

Enguany, per evitar incidents provocats pel foc i pel fort vent que ha bufat a la ciutat, l’Ajuntament ha extremat la vigilància i ha desplaçat una dotació de bombers durant l’encesa, a més d’una ambulància de la Creu Roja i agents de la Guàrdia Urbana.

La festa ha continuat durant la nit al barri amb balls i revetlles en diverses espais de la ciutat com a la plaça del Diamant i els carrers de Joan Blanques, Tordera i Vallfogona, entre d’altres.

Una festa arrelada a la Vila de Gràcia

Tot va començar fa 23 anys quan Toni Torrents, veí de la Vila de Gràcia i president actual de l’associació de Foguerons de sa Pobla de Gràcia, va portar la celebració als carrers del barri. La festa, amb el temps, s’ha arrelat al barri fins al punt que la vila l’ha integrat oficialment al seu Protocol Festiu.