JAUME COLLBONI, president de la Federació de Barcelona del PSC "La confiança que han de tenir els ciutadans amb l'Ajuntament i també amb la Guàrdia Urbana s'ha de preservar per davant de tot, i la millor forma de preservar-la és que hi hagi transparència." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Però el que no farem és que amb el pretexte de la transparència omplir de dubtes la funció que fa la Guàrdia Urbana que és un cos de més de 3.000 agents." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Crec que el centre d'aquesta declaració institucional no ha de ser la Guàrdia Urbana i prou. Crec que és un tema més complex perquè hi hagi un equilibri".

El líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha dit que li agradaria que la declaració institucional sobre el 4-F al ple fos “unànime”, però ha alertat que el text “pot tenir dificultats en funció dels complexos d’alguns que no vulguin dir les coses pel seu nom”. El president del Grup Municipal del PP ha demanat que el document que se signi doni ple suport “institucional i ciutadà” a la feina que fa la Guàrdia Urbana i, alhora, “dissipar qualsevol dubte amb la màxima transparència”. Ara bé, Fernández Díaz ha demanat que no s’usi la transparència “com a pretext per omplir de dubtes la funció de la Guàrdia Urbana”. “Jo no estendré el dubte contra la Guàrdia Urbana, un cos de més de 3.000 agents que defenso”, ha sentenciat.

Des del PSC, l’alcaldable Jaume Collboni ha reiterat la predisposició a demanar la reobertura judicial del cas si hi ha elements nous, i alhora facilitar la màxima transparència. “La confiança en l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana s’ha de preservar per davant de tot, i la millor forma de preservar-la és que hi hagi transparència”, ha dit Collboni, que s’ha mostrat partidari de la unanimitat i el consens en aquest cas “pel bon nom de l’Ajuntament”. El president del Grup Municipal d’Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat), Jordi Portabella, ha remarcat que la declaració institucional ha de defensar la feina de la Guàrdia Urbana i dir que “no pot actuar sense complir la legislació vigent”. Portabella ha dit que el cas 4-F és “complex” i reclama “un text equilibrat”.