Els horts urbans de la Maladeta van sorgir d'una manera espontània, però aviat es van convertir en tot un símbol per al barri. Els veïns volien més zones verdes i per això calia replantejar què fer amb els solars buits que restaven després de les expropiacions del PERI. En aquest cas, al carrer de la Maladeta els veïns defensaven la construcció d'una rambla, però el terreny va ser subhastat a una empresa de Núñez i Navarro. Els veïns no van trigar a ocupar el solar amb horts urbans, però ara el propietari del terreny els acaba de denunciar amb costes i danys. CHENCHO RUIZ, veí de Porta "Lo que menos esperábamos era que nos pusieran una denuncia por ocupar un solar que no está vallado ni nada. Simplemente gente jubilada decidimos hacer unos huertos porque lo único que había eran cagadas de perro y basura. Es un punto de reunión y en fin aquello la gente lo disfruta de esta manera, viendo crecer una lechuga, y lo que es cuatro cositas." Els veïns de Porta han decidit fer pinya i han demanat a l'Ajuntament que els ajudi amb la denúncia. SALVA TORRES, AV Porta "Nosaltres demanem a l'Ajuntament, en primer lloc, que faci de mitjancer en aquest tema, que s'anul·li aquesta demanda, que es tiri enrere. I segon, que una vegada això s'hagi fet, que aquests solars, tan el que hi ha a dalt, com el que hi ha a baix, que és un altre senyor que es diu Justícia, acabin sent per a equipaments o per a jardins per al barri. No volem que construeixin més." La primera vista oral al jutjat està prevista per al 21 de gener. De moment, els veïns de Porta ja han començat a organitzar-se per protestar en el cas que l'Ajuntament no aconsegueixi ajornar o anul·lar la demanda.

Una de les empreses del grup constructor Núñez i Navarro ha presentat una demanda per recuperar aquest solar urbà del barri de Porta. La denúncia s’adreça als “ignorats ocupants” dels més de 20 horts urbans que des de fa cinc anys es van instal·lar en un descampat del carrer de la Maladeta. Segons expliquen els veïns, s’exigeix que els veïns abandonin immediatament la finca i, en el cas que no desocupin la propietat, reclamen a la justícia que actuï. A més, es demana condemnar els ocupants a pagar la neteja de la finca i les costes del judici. En concret, 293.107,50 euros, valor cadastral dels terrenys.

Aquest solar va ser comprat el 2007  fruit de l’última reparcel·lació del PERI de Porta de 1994. Era un espai de titularitat pública que es va subhastar en contra de l’opinió de les entitats veïnals. Dimecres, 21 de gener, hi haurà la vista al jutjats. L’Associació de Veïns de Porta i els usuaris dels horts de la Maladeta han demanat ara a l’Ajuntament que intervingui  per tal de paralitzar el procés judicial, que consideren del tot desmesurat.  A més, volen que el districte torni a adquirir aquest espai i se li doni un ús com a equipament o zona verda. Els veïns consideren que cal replantejar el PERI de Porta que, segons diuen, ha construït més habitatges dels que calien, perquè encara hi ha promocions buides al barri.