Fa dies que aquests aparadors estan preparats per a les rebaixes. Algunes botigues van començar el període de descomptes el 2 de gener i d'altres s'hi van anar sumant progressivament, sobretot al centre de la ciutat. La suspensió temporal de la llei catalana d'horaris comercials ha deixat com a marc legal vigent la llei espanyola, molt més permissiva. Una norma que permet fer rebaixes en qualsevol moment de l'any i, per això, algunes botigues ja les van iniciar fa una setmana. Tot i aquest avançament, les rebaixes començaran oficialment demà, després del dia de Reis. Arriben amb descomptes d'entre el 20 i el 70%. Segons els botiguers, els primers set dies són els més importants per saber com anirà la campanya. MIQUEL ÀNGEL FRAILE, secretari general de Confecom "Creiem que aquest any no serà diferent a altres anys. És una part important de la campanya, de la venda d'aquest sector. Normalment les rebaixes d'hivern és entre el 25 i el 30% de les ventes de tot l'any. I per tant en aquest sentit és molt important que la campanya funcioni bé." Tot després d'una campanya de Nadal que els comerciants consideren d'èxit. L'obertura d'alguns diumenges, d'acord amb la normativa espanyola, ha contribuït a un augment de les vendes del 2 al 4%.

Aquest dimecres els comerciants engegaran una nova marató de vendes després de la campanya de Nadal. Segons el calendari oficial de la Generalitat, les rebaixes comencen el 7 de gener, tot i que aquest any han quedat diluïdes per la suspensió de la llei catalana d’horaris comercials. De fet, algunes botigues apliquen descomptes des del dia 2 de gener emparant-se en la llei espanyola, que permet fer rebaixes en qualsevol moment de l’any. Segons el secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miguel Ángel Fraile, esperen que el període de rebaixes sigui com els darrers anys i suposi entre el 25 i el 30% de les vendes totals de l’any. Els descomptes es podrien allargar fins al 6 de març.

Des de la Confederació de Comerç de Catalunya defensen que les botigues segueixin la legislació catalana, encara que estigui suspesa temporalment, i lamenten els que han avançat les rebaixes d’acord amb la normativa espanyola. Els descomptes arriben després d’una campanya de Nadal que han qualificat d’èxit i que també ha estat marcada per la polèmica quant als horaris comercials. Molts comerços es van agafar a la normativa espanyola per obrir més diumenges dels que permetia la catalana, un fet que ha creat tensió entre botiguers tot i que, diuen, ha ajudat que les vendes s’incrementin d’un 2 a un 4%.