ADA COLAU, portaveu de Guanyem Barcelona "Utilitzarem totes les vies administratives i judicials que calgui. No tenim cap mena de dubte que la raó està de part nostra i, per tant, actuarem fins on calgui perquè el nom torni als legítims propietaris".

El número 1 de la plataforma Hartos.org i regidor de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera per Ciutadans en Blanc, Julià de Fabián López, va inscriure el 26 d’agost el partit Guanyem i la variant en castellà Ganemos en el registre de partits del Ministeri de l’Interior, dos dies abans que ho fes la plataforma original Guanyem Barcelona. Segons els estatuts del partit de Fabián López, Guanyem té la seu social en una nau industrial propietat de l’empresa Aigües de Barcelona (Agbar), al número 424 del carrer de Mallorca.

El 7 de novembre va  finalitzar el termini que tenia el Registre de partits per notificar si acceptava la inscripció de Guanyem Barcelona com a partit i no va ser fins al 27 de novembre que el subsecretari d’Estat va signar la resolució que tenia sobre la taula i va notificar a Guanyem el dictamen negatiu.

El Guanyem de Fabián López, en canvi, va ser donat d’alta el 3 d’octubre. Guanyem Barcelona s’ha reunit en dues ocasions amb els impulsors de l’altre partit, que van condicionar la cessió del nom a un repartiment territorial i a la constitució d’una coordinadora estatal, cosa que Guanyem Barcelona no va acceptar. La portaveu, Ada Colau, ha denunciat que “el partit fantasma que va registrar el nom Guanyem i Ganemos ens va intentar fer un xantatge al qual evidentment no entrarem”.

Guanyem Barcelona ja ha anunciat que recorrerà contra la notificació del registre per no permetre la inscripció amb aquest nom i exigiran la devolució del registre.

Es dóna el cas que el partit ja va viure un cas similar quan l’assessor del PP a l’alcaldia de València, Luis Salom, va intentar usurpar la marca Guanyem. Després d’un recurs d’oposició, Salom ja no és propietari de la marca i afronta un procés judicial.