En una entrevista a ‘Les notícies de les 10’, Alberto Fernández Díaz ha criticat el model d’horaris comercials del govern municipal. “Trias ha intentat quedar bé amb tothom i al final no queda bé amb ningú”, ha dit. El líder municipal del PP ha instat l’alcalde a promoure al ple d’aquest divendres una autorització exprés perquè les botigues puguin obrir el diumenge 28 de desembre i va instar els comerciants sancionats per aixecar la persiana sense permís a plantar cara. “Animo aquests comerciants a rebel·lar-se contra la inquisició comercial de Trias”, ha sentenciat. “La justícia els ampararà”, ha afegit, en relació amb la llei espanyola d’horaris comercials. Fernández Díaz ha reiterat l’aposta d’ampliar l’obertura dels comerços de les zones turístiques els festius. Considera que amb les botigues tancades, els barcelonins marxen a comprar a La Roca Village o altres centres comercials oberts i la gent de fora de Barcelona no ve a la ciutat.

El president del Grup Municipal del PP ha carregat contra el pressupost de 2015, al qual no donarà suport, i també als acords de CiU amb PSC i ERC per tirar-lo endavant. Per Fernández Díaz, l’acord amb Trias és “impossible” per les prioritats de l’alcalde. “Ara és l’alcalde del neotripartit, pacta polítiques amb ells i es posa el barret de la independència”, ha criticat. El dirigent del PP ha dit que els pactes pressupostaris s’han fet “pensant en les eleccions i no en Barcelona”. Sobre turisme, Alberto Fernández Díaz ha acusat Trias d’haver convertit el turisme “en un problema i no una oportunitat” perquè considera que ha estat “incapaç” d’avançar-se a conflictes com els pisos turístics il·legals.

No confirma si serà el candidat a les municipals

Alberto Fernández Díaz ha mantingut la incògnita sobre si serà el candidat del PP a les eleccions municipals del maig de 2015 o no. “Ho decidirà el partit”, ha afirmat, sense concretar quan. “Mentre alguns volen fer política, a Barcelona cal fer ciutat”, ha dit en referència als partits que ja han proclamat caps de llista. “Alguns necessiten fer-se visibles perquè són invisibles al cartell municipal”, ha afegit.

El líder municipal del PP ha evitat polemitzar amb Ciutadans i ha dit que prefereix escoltar primer les propostes per Barcelona. Sí que ha carregat, però, contra Guanyem Barcelona, a qui ha acusat de ser “la marca blanca d’ICV-EUiA”. Fernández Díaz ha demanat a Iniciativa que “abans de donar lliçons, demostrin que no tenen res a veure amb com s’ha governat Barcelona els últims anys”. “Si hi ha casta a Barcelona, aquesta té nom: són els tripartits que han governat durant tres dècades”, ha sentenciat.