Dos encaputxats van acorralar la víctima (un jove aficionat francès del PSG) en aquesta rampa al carrer de Felipe de Paz i el van apunyalar sota el pulmó. El jove i un amic seu, que vestien samarretes de l'equip parisenc, van refugiar-se en un garatge mentre esperaven l'ambulància que el va portar a l'Hospital Clínic, on continua ingressat però estable. XAVIER PORCUNA, intendent dels Mossos d'Esquadra "En aquest cas primer, en aquesta primera agressió. Tots els indicis i totes les gestions que estem fent d'investigació apuntarien a indicar que els autors són seguidors violents i radicals del FC Barcelona." Segons l'Associació de Veïns del Camp Nou, la cantonada on es va produir l'apunyalament és conflictiva els dies de partit. S'hi apleguen, diuen, aficionats radicals. ANNA RAMON, presidenta de l'AV Camp Nou "Hi ha discussions, hi ha baralles i han arribat a les mans més d'una vegada. És perillós, quan hi ha futbol aquest tros d'aquí és molt perillós." La policia desvincula aquesta primera agressió d'una segona que va tenir lloc a l'avinguda de Madrid. Aquí hi va haver un altre apunyalament, en aquest cas, segons apunten els indicis, el mòbil seria un robatori. La víctima és un altre aficionat francès que va patir ferides superficials. L'Ajuntament, que ha condemnat les agressions, ha assegurat però que eren difícils de preveure. JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "No era un partit considerat d'alt risc i, per tant, s'havien pres totes les mesures que establim amb la col·laboració amb els clubs i la mateixa policia." ALBERT BATLLE, director general dels Mossos d'Esquadra "En aquests temes, com en tants altres, hem d'estar sempre amb la guàrdia aixecada. Aquí no ens podem recrear i ser autocomplaents dient que tot es fa molt bé o que hi ha territoris que estan exempts i lliures que puguin passar incidents." Les agressions d'ahir arriben poc després de la mort, la setmana passada, d'un aficionat del Deportivo de la Corunya, en una baralla entre ultres a Madrid i en ple debat sobre la seguretat als camps.

El primer dels dos incidents va tenir lloc en acabar el partit del Barça, pels volts de les 23 h, molt a prop de l’estadi. Fonts policials asseguren que dues persones vestides amb roba fosca i que duien passamuntanyes van atacar un ciutadà de nacionalitat francesa quan sortia de presenciar en directe el matx. Els fets van passar al carrer de Felipe de Paz, just per sota del Camp Nou, a la zona de Can Bacardí, al districte de les Corts. La víctima, a qui acompanyaven altres seguidors del PSG que han aportat ja el seu testimoni, va ser ingressada d’urgència a l’Hospital Clínic, on es recupera de les lesions sofertes al tòrax, que li han afectat la pleura. L’home es troba fora de perill. La policia descarta que es tracti d’una revenja per un incident a Paris el 2013.

Els Mossos investiguen una altra acció delictiva que relacionen amb l’anterior i va produir-se pocs minuts més tard, en aquest cas a l’avinguda de Madrid, també molt a prop de l’estadi del Barça. Les persones assaltades van ser tres joves, també seguidors del París Saint – Germain que havien assistit al camp, però només consta que una en resultés ferida, amb un ganivet o un objecte semblant. Se’l va traslladar a un hospital, però ja n’ha sortit. Segons fonts de la investigació, aquesta agressió podria no estar relacionada directament amb el futbol i sí amb un robatori.

En el transcurs d’un esmorzar informatiu, el director dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, ha admès després d’aquests fets que “hem d’estar amb la guàrdia aixecada” i que “no ens podem recrear ni ser autocomplaents dient que tot va bé, que hi ha territoris que estan exempts i lliures” de violència. La doble agressió es produeix justament quan els estaments del futbol espanyol estan en el punt de la mira pels insults que es produeixen entre aficions en els partits de la Lliga, fet que ha motivat una sanció a seguidors del Reial Madrid per part del club blanc pels càntics ofensius contra Messi i Catalunya durant el matx que l’equip madridista va disputar el cap de setmana a casa contra el Celta. També és molt recent la mort d’un radical del Deportivo durant una baralla entre grups ultres de suport de l’equip gallec i de l’Atlètic de Madrid abans del partit que els enfrontava.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Joaquim Forn, ha condemnat l’agressió i ha dit que és “un fet preocupant que no volem a la nostra ciutat”. Forn assegura que Barcelona treballa “des de fa molts anys per erradicar la violència amb la complicitat dels clubs de la ciutat”, i que cal continuar en aquesta línia. El primer tinent d’alcalde ha recordat que aquest “no era un partit considerat d’alt risc”, i que ara mateix no es poden extreure conclusions perquè no se sap si va ser un enfrontament entre aficions o no.