L'episodi de vent s'ha notat amb força a la ciutat des de primera hora del matí. Les fortes ratxes, que en alguns punts com per exemple al barri del Guinardó han arribat als 106 quilòmetres per hora, han afectat sobretot l'arbrat. A primera hora la caiguda d'una palmera a l'avinguda Diagonal, ha obligat a tallar dos carrils de la via. Una estona després, al carrer de Balmes, s'hi ha viscut un episodi similar. El vent ha partit per la meitat una altra palmera. Els bombers han decidit tallar la que es trobava just al costat pel temor que també pogués caure. "L'actuació sobre la palmera ha obligat a tallar trànsit en aquest tram del carrer de Balmes i això ha provocat importants retencions als carrers del voltant" No han estat les úniques incidències. El fort vent ha causat la caiguda del mur d'una casa al carrer de Camil Oliveras, al barri de La Font d'en Fargues, i el despreniment d'una taulada del Centre Esportiu Municipal de Can Dragó. Des de la matinada, els bombers han realitzat 19 sortides. També hi ha hagut incidències a l'aeroport, on fins a les 12 del migdia només ha funcionat una de les dues pistes que normalment estan operatives. Això ha suposat retards d'entre 45 minuts i dues hores en una cinquantena de vols. De moment Protecció Civil manté activat el pla Procicat JORDI AURICH, director general de Protecció Civil "Aquest episodi es caracteritza pel fort vent allà on normalment no en fa com a l'Observatori Fabra, que ha registrat ratxes de vent de fins a 89 km/h. Per tant, fins a la tarda tindrem l'episodi màxim. Precaució." Fins que remeti el fort episodi de vent, es recomana que es restringeixin les activitats a l'aire lliure i que es vigilin els elements que poden caure, com tendals i testos.

La millora de les condicions meteorològiques i la disminució dels serveis efectuats pels bombers relacionats amb les ratxes de vent a la ciutat han fet que l’Ajuntament -mitjançant Protecció Civil- desactivés el pla, que s’havia mantingut activat des de dos quarts de 12 del migdia. Des de les vuit del matí fins a dos quarts de vuit del vespre d’aquest dimarts, els Bombers de Barcelona han efectuat un total de 81 sortides per incidències relacionades amb el vent, la majoria per caigudes i afectacions d’arbrat, per tendals i problemes a les cobertes. Durant l’episodi, a la ciutat hi han caigut 96 arbres i s’han fet 38 intervencions per branques que s’han desprès.

El fort vent que ha bufat tot el dia ha causat la caiguda del mur d’una casa al carrer de Camil Oliveras, al barri de la Font d’en Fargues, així com el despreniment d’una teulada lleugera del Centre Esportiu Municipal Can Dragó. Es tracta de part del material aïllant de la coberta de l’equipament esportiu, que ha caigut al carrer de Rosselló i Porcel.


Foto: @Adriansoler

La força del vent també ha fet caure diversos arbres, a espais de la ciutat com al passeig de la Font d’en Fargues; entre el carrer d’Àlaba i Almogàvers, al barri del Poblenou, i a prop de Can Dragó, sense que s’hagin produït danys personals.

Foto: @FerranBlanzaco

A primera hora del matí s’ha produït la caiguda d’una palmera a la Diagonal, a l’altura del número 572, entre el carrer de Muntaner i el passatge de Marimon. La incidència no ha generat danys personals però ha causat algunes retencions, perquè ha obligat a tallar dos carrils de l’avinguda en direcció a la plaça de Francesc Macià. L’avís s’ha rebut a les 7.15 h i s’hi han desplaçat operaris de la neteja i de Parcs i Jardins, que han procedit a segar l’arbre per facilitar-ne el trasllat a la Guàrdia Urbana i els Bombers.

A les 11.30 h aproximadament ha caigut una altre palmera a la calçada al carrer de Balmes amb la Granada del Penedès. A la mateixa zona, s’ha procedit a retirar una altra en mal estat. També han caigut diverses tanques a les obres del passeig de Sant Joan. El telèfon d’emergències 112 ha atès a tot Catalunya 582 trucades, de les quals 229 del Barcelonès. La majoria han estat per arbres i branques i cobertes caiguts o en risc de caure.

Els cops de vent han arribat aquest dimarts als 106 km/h al barri del Guinardó, 69 a les Corts (Can Bruixa) i 63 a l’Eixample.  A l’Observatori Fabra ja se n’han registrat de fins a 91 km/h. A l’Àrea Metropolitana el cop de vent més destacat ha estat de 134 km/h a Terrassa.

La ventada ha donat pas al temporal marítim, que en algun punt del litoral barceloní ha superat els tres metres d’altura d’onatge.