Aquest dijous s’ha fet la inauguració oficial del saló Liber amb la presència de la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, la delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Jaume Ciurana.

El primer acte de l’agenda del saló ha homenatjat l’escriptora Ana María Matute, que va morir a finals del mes de juny passat. L’actor i director Josep Maria Pou, l’escriptor Eduardo Mendoza, el periodista Jordi Basté, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el fill de Matute han llegit ‘Demonios familiares’, l’última novel·la que estava enllestint l’escriptora.

La 32a edició del saló Liber, que s’organitza un any a Madrid i un altre a Barcelona, s’ha traslladat al pavelló 8 del recinte firal de Montjuïc. Hi participen més de 450 editorials arribades d’una seixantena de països, com Planeta, Edebé, RBA, Anaya, Santillana o Vicens Vives.

Un dels reptes de la mostra d’enguany és l’encaix de les noves tecnologies al sector editorial. Per això, s’ha dedicat un espai als nous formats i els nous canals. En l’àrea digital s’hi poden trobar llibres electrònics, tauletes i, fins i tot, pissarres tàctils.