El Centre Condal es va traslladar a aquest pis de l'Eixample a finals dels anys 90. En aquell moment l'espai era suficient i complia amb tots els requeriments. Durant aquest temps l'han anat adaptant a les noves normatives i a les necessitats dels usuaris. CÈLIA GARCIA, directora "L'usuari que nosaltres tenim és un usuari amb una patologia greu, uns més que altres, però una patologia greu, i és complicat, la mobilitat en un espai petit." Per això va sorgir la necessitat de demanar un altre espai amb sales més àmplies, amb llum natural i ben adaptat. Un primer objectiu és atendre en millors condicions els usuaris actuals. CÈLIA GARCIA, directora "Són places molt concretes perquè figura que nosaltres atenem a partir dels 18 anys, o sigui, són adults i llavors ja tenen una història al darrere." En Centre Condal combina sessions terapèutiques amb tallers diversos, com els de dibuix o joieria. Els usuaris vénen derivats de Serveis Socials o escoles especials. Actualment atenen el màxim de persones que poden tenir en aquest pis de l'Eixample. Per això, a més d'aconseguir un espai més confortable, els agradaria augmentar el nombre de places. CÈLIA GARCIA, directora "És una actuació molt personalitzada, llavors han de ser grups controlables, però una mica més sí, perquè és clar, tenim 22 places i en podríem tenir 25 o 30." Els responsables del projecte van demanar suport a l'Ajuntament fa dos anys per fer un canvi de local i ara fa uns mesos n'han fet una petició per escrit. El que demanen és que l'administració assumeixi una part del cost. Tenint en compte la manca de disponibilitat d'espais que té el districte, els ha derivat a Participació Ciutadana perquè els assessori per entrar en el Pla locals.

El Centre Condal d’Artesania per Adolescents i Adults Psicòtics va néixer l’any 1979 des de la iniciativa privada. Actualment atenen 22 usuaris de més de 18 anys amb diferents grau de psicosi. La tasca que fan és de capacitació i ajudar-los a viure en societat. Treballen l’autonomia, potencien el procés de maduració personal i també donen suport a la mobilitat dels usuaris en l’entorn de proximitat.

Els tallers d’ocupació terapèutica els ajuden a tenir una imatge millor d’ells mateixos. El centre n’organitza diversos, com un de cuina, que fan en un altre espai, i també de dibuix o joieria. La majoria de les persones que atenen són derivades per equips de valoració i orientació, Serveis Socials o escoles especials.