En una carta oberta adreçada a Xavier Trias, Rabell es mostra contrariat per les paraules de Trias en les quals suposadament li atribueix un hipotètic pas cap a la política. Rabell acusa l’alcalde d’intoxicar l’opinió pública sobre el paper de la FAVB i creu que té “una concepció molt esquifida de la democràcia política”.

Rabell defensa que l’entitat que presideix sempre ha actuat amb independència respecte als diferents governs municipals, avalada “per un llarg historial de debats i disputes amb tots els governs que ha tingut Barcelona”.  El president de la FAVB reitera que no formarà part de cap llista en les properes eleccions municipals ni en cap altre contesa i repta Trias a debatre sobre la participació política de la ciutadania: “Nosaltres creiem en la politització de la ciutadania, mentre que vostè s’aferra a una visió decadent en què el poble seria el convidat de pedra de la política com a espectacle“, conclou.

Martí: “Rabell fa política”

El regidor de Presidència i Règim Interior de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha lamentat que Rabell hagi dit que el consistori està lluny de la gent. “No es pot acceptar que digui que estem distants o d’esquenes a la gent, estem a prop d’ells”, ha dit Martí en declaracions a Europa Press. Martí ha dit que tot i no formar part de cap candidatura, Rabell fa política, “el que és totalment lícit”.