Set del matí. Els tractors i equips de neteja deixen a punt les platges per a una nova jornada d'activitat. Amb prou feines han acabat, que comencen a arribar els primers usuaris, àvids de sorra verge. "Dejan la playa muy plana y muy limpia por la mañana y es muy cómodo correr de esta manera." Hi ha qui corre i qui surt a caminar. "De cop i volta, 40 anys de feina, et quedes sense feina. Els fills ja no són a casa... pateixes per d'altres coses... I no et queda més remei que agafar un hàbit." ... De matiners n'estan plens també els espigons. Pescadors, ja ho siguin per vocació o hobby. "Afición, relajamiento sobretodo y, bueno, las agujas la verdad es que frititas están muy buenas." Com ho està l'àpat que ha portat avui aquesta família per dinar. "Avui hem vingut cap a quarts de dotze i ens hi estarem dues o tres horetes... Hem portat entrepans." És migdia i la tranquil·litat s'ha esfumat. La platja és plena de professionals de prendre el sol. "Me he ido poniendo morena poquito a poco. Los primeros días veníamos una hora y luego hemos ido aumentando... Ahora ya no me quemo." Menció a banda mereixen els treballadors que suen de valent per satisfer clients i mascotes. No ha estat, però, l'any de més feina. "Ha estat molt fluixa... Hi ha hagut molts dies de pluja, molts núvols i no ha vingut massa gent." Cau el sol i, a poc a poc, la platja es va buidant. És moment de buscar el que d'altres han perdut i d'aprofitar la millor llum per les fotografies. "Porqué nos apetece, estamos tranquilos, estamos bien aquí" "A mi mi relaja mucho el mar... total, total, me da buena vibra." "Esta noche hemos pensado de pasar un buen rato, cenando, con cosas de casa, pasando un buen momento." Ja sense sol, a les 11 de la nit, tornaran els tractors. Pentinaran la platja quilòmetre a quilòmetre perquè l'endemà aquesta història torni a començar.

Les 10 platges de Barcelona suposen 4,5 quilòmetres dels 32 que té el litoral metropolità. Són un dels equipaments més valorats pels ciutadans i també pels turistes.  Aquest 2014 s’han situat per primera vegada en el tercer lloc del rànquing de patrimoni millor valorat de la ciutat pels visitants, segons una classificació elaborada per Turisme de Barcelona i la Diputació.

Aquests espais poden presumir de tenir una aigua de qualitat excel·lent per al bany. Ho revelen el 93% de les anàlisis fetes per l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Agència de Salut Pública. A més, per segon any consecutiu, el litoral barceloní ha estat reconegut amb la bandera blava per la qualitat ambiental.

La temporada alta de platges s’allarga del 31 de maig al 14 de setembre i les previsions inicials eren que durant aquest període hi passessin uns 3,5 milions de persones. Una previsió que pot variar en funció del temps variable que ha fet aquest estiu.