"Amb 224 punts, la plaça de la Farga!!!" Un any més, i ja en van tres de seguits, la plaça de la Farga s'ha endut el premi al carrer millor guarnit de les Festes de Sants. El castell medieval ha captivat el jurat, que ha valorat l'originalitat i l'ús dels materials reciclats, així com els esforços d'última hora. JOSEP R. COLOMINES, veí de la plaça de la Farga "Ens ha costat molt perquè va ploure el dia abans, vam parar i després des de les quatre del matí... això ha costat." "plaça Sagunt" Alegria també entre els veïns del carrer de Sagunt, que han quedat en segon lloc amb un viatge per la Barcelona de 1714. CRISTINA GRASSET, veïna del carrer de Sagunt "Creiem que s'havia de fer, ha agradat molt, la gent ha après molt i estem molt satisfets i orgullosos." Un cop conegudes les puntuacions tocava immortalitzar el moment... i celebrar la victòria, com marca la tradició, al carrer engalanat. Emoció després d'un any de feina intensa dels guanyadors, i decepció dels qui aquest any no han tingut tanta sort. M. PILAR SOLÀ "Hi ha un far que hem pujat a pes de braços i jo crec que no han valorat prou el guarniment, però estem contents perquè hem gaudit molt fent-ho." Enguany s'han vist decoracions per a tots els gustos, des d'una reproducció a petita escala del Parc Güell, fins a recreacions dels jocs més populars. La Festa Major de Sants continua fins diumenge amb més de 500 activitats.

La presidenta del jurat ha llegit el veredicte en un acte que ha tingut lloc al Parc de l’Espanya Industrial. El president del districte de Sants-Montjuïc, Joaquim Mestre, i el regidor, Jordi Martí, han felicitat tots els carrers per fer possible un any més aquesta festa major, “la millor de tot Barcelona”, segons Martí. La presidenta de la Federació de Carrers, Sònia Miró, ha parlat un cop lliurats els guardons i ha reconegut que el primer premi per a la plaça de la Farga “s’esperava”.

Tal com havien explicat durant el cap de setmana, els membres del jurat han valorat l’originalitat, l’ús de materials reciclats, la qualitat de les portalades, dels sostres i la il·luminació nocturna dels guarniments. També han tingut en compte l’esforç afegit que han hagut de fer, a última hora, les comissions dels carrers per reconstruir els detalls dels decorats malmesos per la pluja de divendres passat.

16 carrers han participat enguany en el concurs de guarniments de la Festa Major de Sants, un més que l’any passat. El de Rossend Arús ha tornat a guarnir-se (‘Volcarus’) després d’anys de no fer-ho i ha quedat novè.

1. Plaça de la Farga: ‘Castell medieval’ (224 punts).
2. Sagunt: ‘1714’ (187).
3. Finlàndia: ‘El mar’ (180).
4. Alcolea de Dalt: ‘Castell medieval’ (170).
5. Alcolea de Baix: ‘Alkorea del Nord’ (169).
6. Rosés – Casa Gran: ‘Còmic’ (150).
7. Guadiana: ‘Pokémon’ (137).
8. Robrenyo: ‘Bosc amb insectes’ (133).
9. Rossend Arús: ‘Volcarus’ (132).
10. Valladolid: ‘Creuer’ (130).
11. Galileu: ‘Aladdin’ (129).
12. Vallespir de Baix: ‘Espècies en extinció’ (104).
13. Santa Cecília: ‘Angry birds’ (102).
14. Canalejas: ‘Xarxes socials’ (101).
15. Masnou-Premià: ‘Disco ’70’ (96).
16. Vallespir de Dalt: ‘Parc Güell’ (90).

Per veure com són cadascun d’aquests guarniments, podeu visitar aquesta galeria d’imatges.

La plaça de la Farga ha guanyat el primer premi cinc dels darrers 10 anys.

2013: Plaça de la Farga, ‘Venècia’.
2012: Plaça de la Farga, ‘Miners’.
2011: Carrer de Valladolid, ‘Nautilus’.
2010: Carrer de Finlàndia, ‘Llibres i lletres’.