De tots ells, només 60 formaran part del cos de Bombers. El nombre places disponibles duplica l'oferta de l'última convocatòria, en què només se n'oferien 27. ADRIÀ CUADRAS "És la tercera vegada que m'hi presento perquè és la meva vocació, ho he viscut des de petit perquè el meu pare és bomber i ho porto molt inculcat." ALBERT ALASTRUELL "És la primera vegada i a veure si hi ha sort. És un somni des de ben petit i a veure." Les proves de selecció per formar part del cos de bombers consten de nou proves. Avui s'estan fent les dues primeres, un examen sobre coneixements específics i un altre de cultura general. De la prova específica en sortiran els primers seleccionats. Un cop acabada la fase teòrica d'oposicions, els 60 escollits encara hauran d'esperar un any per obtenir el títol de bomber. JOSEP MARIA SANZ, director de Serveis Jurídics i de Promoció de Recursos Humans de l'Ajuntament "La fase pràctica té un període de 5-6 mesos de formació en l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, en el qual es donen els continguts específics i propis del que és el món del bomber. Una vegada finalitzat aquest període hi ha un altre de sis mesos en el qual la persona ja està en pràctiques al servei." Enguany s'hi han presentat 1.742 persones, una xifra que, segons l'Ajuntament, és manté constant a cada convocatòria. Del total, només 70 són dones.

Les proves de Bombers han començat a les 10 h al Campus de Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. La prova de coneixements específics consisteix en un màxim de 100 preguntes tipus test amb quatre opcions de resposta sobre l’àmbit dels bombers i la seguretat. En aquest test obtindran una puntuació entre 0 i 15 i quedaran eliminats de la convocatòria aquells aspirants que no arribin al 8.

La prova de coneixements generals consta d’un màxim de 50 preguntes, també tipus test, però no és eliminatòria. Els coneixements de cultura general es puntuaran fins a 5 punts.

Un cop resolts els nou exercicis de la fase d’oposició, es valoraran els mèrits de cadascun dels aspirants que hagin superat les proves. Els 60 aspirants amb més puntuació a les dues fases de selecció, tant a la fase d’oposició com a la de reconeixement de mèrits, rebran la formació teoricopràctica del títol de Tècnic en Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament a l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya.

Normalment aquestes proves tenien lloc cada any, però la suspensió de convocatòries d’ocupació pública decretada pel Govern central va fer que l’any passat no es convoquessin. L’Ajuntament de Barcelona ha aconseguit una autorització especial per poder cobrir les places vacants per jubilacions tant als Bombers de Barcelona com a la Guàrdia Urbana.