PABLO QUIJANO, organitzador del Wallpeople "Lo principal es que Barcelona siempre ha liderado todo el proyecto a nivel mundial estamos en ciudades en tocda Latino América en varias ciudades de Europa, Lisboa, Zagreb, Paris, se esta haciendo en este mismo momento el mismo evento." "Em sembla molt bé perqué està oberta a tothom, aquí hi ha nens, hi ha gent que no sap pintar com jo, hi ha gent que només mira, hi ha gent que té molt de nivellcom aquests." "I bé cada pintura realment és un nou misteri per descobrir."

L’objectiu és retornar l’art al carrer fent participar tots aquells que vulguin penjar una obra al mur. Aquesta iniciativa d’art col·laboratiu nascuda a Barcelona fa cinc anys gràcies a dos publicistes, Pablo Quijano i David Marcos, ha arribat enguany a més 40 ciutats d’arreu del món. Ha estat, doncs, l’edició més global de totes les de Wallpeople que s’han fet fins ara.

Wallpeople en l’any del Tricentenari

A Barcelona, és la primera vegada que la Ciutadella és l’escenari del Wallpeople, que des de la primera edició havia triat el Raval per dur a terme la flaixmob artística. I és que aquest any els organitzadors barcelonins de Wallpeople han volgut situar l’esdeveniment en el marc dels actes de commemoració del Tricentenari del setge de Barcelona de 1714. Per això, han fet servir per pintar o penjar-hi les obres el mur que des de la setmana passada hi ha instal·lat al Parc de la Ciutadella. Això sí, convenientment cobert, perquè el Wallpeople és encara més efímer que el Mur de la Ciutadella creat per l’arquitecta Benedetta Tagliabue i el director d’escena de la Fura dels Baus, Àlex Ollé.

Aquest mur, la primera de set instal·lacions d’arquitectura efímera per commemorar el Tricentenari, es va aixecar dijous de la setmana passada i s’inaugurarà dimarts vinent amb un espectacle de l’esmentada companyia de teatre.

Iniciativa consolidada

A més de l’esdeveniment que han dut a terme avui, Wallpeople ha participat en altres projectes, com el WeArt Festival. Amb motiu d’aquest altre festival, Wallpeople va convertir un mur de 17 metres del Parc de les Tres Xemeneies en una pissarra en què tothom podia escriure o dibuixar amb el títol “Escuela de la calle”.

Aquest cop, el tema de les obres ha estat la natura des de qualsevol punt de vista, perquè en ella hi trobem “l’origen de tot”. L’edició passada va acollir obres relacionades amb la música, amb el títol “Music edition“.

Amb aquestes galeries efímeres, el que es pretén és proporcionar un espai de mostra per a creadors amateurs que no tindrien cabuda en galeries o museus. En finalitzar l’esdeveniment, tothom pot emportar-se la seva obra o intercanviar-la amb un altra persona, amb la qual cosa s’estableix un contacte amb els altres participants.