Sónar 2014 arrencarà el pròxim 12 de juny amb una edició en què els caps de cartell presenten uns espectacles que no s’han vist abans. Massive Attack ha generat molta expectació amb el seu nou xou, que estrenarà mundialment el pròxim 14 de juny. Serà un espectacle que explora l’audiovisual de la propaganda política i la influència tecnològica. Plastikman presentarà els temes del seu nou disc, ‘EX’, en el què serà l’únic concert d’aquest 2014 que es fa en tot el món. El festival acull per primera vegada al país els nous espectacles de Lykke Li, Caribou, Audion, Simian Mobile Disco, Daito Manable, Yelle i Ben Frost. Els darrers artistes que es van confirmar per completar el cartell van ser Nils Fram, MØ i Buraka Som Sistema.

L’aposta pel Sónar+D

L’edició d’enguany potencia el Sónar+D, en què els professionals de la tecnologia, emprenedors, artistes i investigadors presenten els projectes del que seran futures experiències creatives entorn de la música, la imatge i els continguts interactius. El pressupost per a aquesta àrea serà de prop d’un milió d’euros.

La novetat: SonarPlanta

Es tracta d’instal·lacions “news media” de gran format que es podran veure gràcies a la col·laboració del festival amb la Fundació Sorigué. Es podrà veure l’obra del qui diuen que és un dels exploradors més importants de les estètiques digitals en el món de l’art contemporani: Carsten Nicolai, que presenta l’obra “unidisplay”. Es tracta d’una instal·lació audiovisual immersiva de grans dimensions de 36 x 6 metres que explora els sistemes autoorganitzats i els límits de la percepció.