Tres dies, quatre grans àrees de treball i les útimes innovacions tecnològiques. Això és el que promet el Sónar+D, un gran congrés internacional sobre creativitat i tecnologia destinat a potenciar el talent i les oportunitats de negoci en l'entorn de la cultura digital. ENRIC PALAU, codirector del Sónar "Es vincula d'una manera natural amb tot l'històric de la part expositiva del festival, amb la part professional que ha existit sempre, amb el contingut propi ADN del festival que és aquesta investigació i tecnologia però portada en el cas del Sónar+D a un àmbit de congrés" Sónar+D busca ser una trobada única per facilitar l'intercanvi de coneixements entre professionals, artistes, empreses, i emprenedors en el futur de les indústries creatives. ENRIC PALAU, codirector del Sónar "Amb 4 àrees, congressual, la d'exposicions i mercat, la de shows i la de networking, el públic durant aquests tres dies podrà escoltar, conèixer, veure els processos que hi han de creació tecnològica, de negoci..." Una de les grans estrenes que es podrà trobar al Sónar+D serà 'Clouds', un documental interactiu creat per ser vist a través de les Oculus Rift, unes ulleres de realitat virtual, i que s'estrenarà per primera vegada a Europa. Altres grans noms que podrem trobar seran la japonesa Sputniko!, la directora artística Stephanie Pereira o l'artista Daito Manabe. Les entrades ja estan a la venda.

El congrés vol potenciar el talent i l’oportunitat de negoci que hi ha entorn de la cultura digital. Per això es convida a especialistes amb tecnologia, emprenedors, artistes, empreses i investigadors. L’esdeveniment dedicat als professionals i també obert al públic del festival s’estructura diferents àrees: espai d’exposició, de concerts i instal·lacions, i l’àrea de treball en línia. El festival ha convidat el cineasta català Juan Antonio Bayona, director de ‘Lo impossible’ i ‘El orfanato’, que partiparà en el Meet the Expert, on dedicarà entrevistes de 10 minuts als professionals que ho demanin. També hi haurà en aquesta ronda d’entrevistes la directora artística d’efectes visuals d”X-Men’, ‘Harry Potter’ i ‘Godzilla’, Virginie Bourdin. Daito Manabe, batejat com un dels tecnologistes creatius del món, donarà detalls dels seus projectes.


Estrena europea de ‘Clouds’

Una de les novetats que es podrà veure en exclusiva serà el documental interactiu ‘Clouds’, que s’ha creat per veure’s únicament a través de les ulleres Oculus Rift de realitat virtual.

També destaca la participació dels responsables de les xarxes socials de Lady Gaga i Shakira, que debatran sobre l’ús d’aquestes eines i com poden convertir els fans en consumidors. També han estat convidats els principals gestors de l’aplicació mòbil de música Shazam, i el videoclub en línia Waki TV.

Els creatius de l’any

Hi haurà espai per parlar amb la directora de la gran plataforma de micromecenatge que acull projectes creatius de tot el món, Kickstarter. També s’ha convidat l’artista japonesa Sputniko!, que ha estat nomenada com un dels 100 personatges més influents del Japó. La seva feina combina feminisme, cultura pop i tecnologia. Un dels seus projectes més destacats i controvertit ha estat ‘La màquina de la menstruació’ (2010), un videoclip que es va publicar a YouTube i en només una setmana va rebre 100.000 visites.