Aquests cartells informen els passatgers de les afectacions en el Tram a causa de les obres. Però alguns s'han endut una sorpresa. MIQUEL GÓMEZ "He vingut als Encants, perquè em pensava que estavaen oberts i resulta que estaven tancats, i ara voliem agafar la línia 5 per tornar però està tancada i ara estem mirant altres opcions." SUSANA PÉREZ "No me acordaba de lo de las obras porque aunque lo cojo a menudo, no a diario. Pero no pasa nada he buscado otra solución." És el primer tall en el servei de transport públic a causa de la demolició de l'anella de les Glòries. El servei entre les estacions de les Glòries i Espronceda de les línies 5 i 6 del Trambesòs està anulat des d'avui i fins dilluns. Per tant la parada d'inici i final de recorregut durant aquests quatre dies és Sant Martí de Provençals. L'alternativa per a aquells que vulguin utilitzar el transport públic és el metro o l'autobús H12, que també té afectacions. Les obres obliguen a desviar aquesta línia en sentit sortida de Barcelona. Els busos circulen ara per la Diagonal, fins al carrer de Roc Boronat, Sancho de Ávila, i pugen per Llacuna per reincorporar-se a la gran via i seguir amb el seu itinerari habitual. Aquests desviaments permeten que es pugui enderrocar el mur de la rampa del costat Besòs entre les Glòries i el carrer de la Llacuna. Això inclou també la demolició d'aquest pas inferior situat al carrer de Ciutat de Granada. Els vianants han de creuar ara per aquest altre. A l'altra banda de la plaça, ha començat el treball per eliminar el pas de Los Castillejos. Aquesta actuació obligarà a fer talls nocturns durant la setmana que ve. A partir de dimarts de les 11 de la nit a les 6 del matí no s'hi podrà circular. Totes aquestes actuacions formen part de la primera fase de les obres de transformació de la plaça de les Glòries. Uns treballs que si continuen avançant al ritme previst permetran que al maig tot el costat mar de l'anella hagi desaparegut.

La nova fase de les obres de remodelació de la plaça de les Glòries ha fet que la línia H12, que recorre la Gran Via de les Corts Catalanes des de l’Hospitalet fins a la rambla de Prim, es desviï només en sentit Besòs a l’altura de Glòries pels carrers de Los Castillejos, Bolívia i Badajoz fins al 21 d’abril. D’altra banda, la circulació a les línies T5 i T6 del TRAM s’ha interromput entre les estacions de Glòries i Espronceda. Per tant, Sant Martí de Provençals és ara la parada d’inici i final de recorregut per a les dues línies de tramvia, que van cap a Sant Adrià i Badalona. La T4, que també arriba a Sant Adrià de Besòs però baixant per la Diagonal, circula amb normalitat.

L’afectació al TRAM i el bus H12 s’ha fet coincidir amb els dies de la Setmana Santa en què més gent marxa de la ciutat. De fet, aquest Divendres Sant hem trobat pocs usuaris buscant el Trambesòs. No sabien que aquests dies no circula en aquest tram de la Gran Via, però no els ha ocasionat gaires problemes perquè tenen altres alternatives de transport i el ritme necessari no té res a veure amb el d’un dia feiner normal.

Què s’hi està fent

Durant els quatre dies que duraran les afectacions al transport públic, s’enderrocarà el mur de la rampa del costat Besòs entre Glòries i el carrer de la Llacuna, incloent-hi el pas inferior del carrer de la Ciutat de Granada, que s’ha desviat per sota del viaducte a l’altura del carrer de Badajoz.

Fins al 8 de maig, està previst que s’enderroqui el pas inferior del carrer de Los Castillejos. Aquests treballs tallaran la circulació de vehicles i permetran el pas dels vianants des del dia 17. A més, les nits d’entre el 22 i el 30 es tallarà totalment el pas entre les 23 i les 6 h, i entre el 6 i el 8 s’obrirà un carril de circulació per als vehicles. Les obres, però, s’aturaran els dies que el Mercat dels Encants estigui obert.

El que queda per enderrocar del viaducte del costat mar es demolirà en dues fases. Entre el 22 i el 30 d’abril s’enderrocarà la part de l’anell que arriba fins al carrer de Badajoz, la qual cosa obligarà a desviar les línies d’autobús que baixen pel carril bus. Entre el 4 i el 16 de maig es procedirà a enderrocar la resta de viaducte del costat mar, és a dir, el tram sobre el carrer de Badajoz.