Aquestes plaques solars proveiran d'energia els fanals públics de dos trams del carrer de Pallars. S'han instal·lat a la mitgera del carrer de Pere IV a la cruïlla amb Àlaba. També s'hi ha plantat una incipient vegetació que haurà de créixer fins a cobrir tota la paret. És una de les dues mitgeres sostenibles que l'Ajuntament està rehabilitant al districte de Sant Martí. MONTSERRAT PRADO, arquitecta de l'Institut Municipal de Paisatge Urbà "Diversos canvis urbanístics que s'han produït a la ciutat i que ens deixen aquestes parets al descobert que no havien estat mai pensades com a parets al descobert, no havien estat mai pensades com a façana. Per tant, el primer que fem és integrar aquestes parets dins el paisatge de les ciutats, és a dir, donar-los un acabat de façana. Nosaltres hem volgut anar més enllà i donar-los un valor afegit per poder integrar energies renovables." Les obres d'aquesta mitgera també han permès solucionar les mancances d'aïllament tèrmic de la finca i col·locar-hi persianes, sense cap cost per als propietaris. Al Jardí del Sol és on s'està enllestint l'altra paret verda. En aquest cas es tracta d'un jardí vertical autosuficient. Les plaques fotovoltaiques generen l'electricitat per bombar l'aigua per regar-lo que, prèviament, s'haurà recollit de la pluja. MANUEL CLAVILLÉ, director tècnic de l'Institut Municipal de Paisatge Urbà "Està desenvolupada en diferents plans. O sigui que, no solament tenim un sol pla, en què veurem la vegetació, tenim diferents plans endarrerits i això ens crearà com uns llençols verds que pengen a diferents profunditats que ens donaran molta més riquesa visual." Ja s'està treballant en un projecte de rehabilitació d'una tercera mitgera, que es troba al carrer de Pere IV a la cruïlla amb la rambla del Poblenou.

Els veïns de l’edifici on s’han fet les obres n’han sortit beneficiats, ja que se’ls ha rehabilitat aquesta part de la façana sense cap cost, fet que ha suposat que se solucionin els problemes d’aïllament tèrmic que tenia i la instal·lació de persianes noves a tots els pisos.La segona paret mitgera, que encara s’està rehabilitant al districte de Sant Martí, és la del Jardí del Sol. En aquest cas es tracta d’un jardí vertical autosuficient. Les plaques fotovoltaiques generen l’electricitat per bombar l’aigua per regar-lo que, prèviament, s’haurà recollit de la pluja.
En els propers mesos, també començaran les obres d’una tercera paret verda ubicada a la cruïlla dels carrers de Pere IV i la rambla del Poblenou.