El mes de març La Pegatina va omplir la Sala Apolo en el marc dels concerts de la gira Lloverá y Yo Veré. En un d’aquests concerts, l’empresa catalana Noupunt va enregistrar un vídeo en 360º de l’estrena de la cançó ‘El revulsiu’. L’usuari pot moure el ratolí i descobrir un nou punt de vista del concert des de l’escenari de la Sala Apolo. Els responsables asseguren que molt probablement es tracta del primer vídeo en 360º que es fa d’un concert a tot l’estat espanyol.

Un procés complex

El vídeo s’ha elaborat a partir d’un sistema de set càmeres GoPro que graven alhora. La sensació que el punt de vista està volant sobre l’escenari s’aconsegueix amb una plataforma “casolana” que consisteix en un pal de trípode que puja en diagonal des del terra de l’escenari. Si l’enregistrament és complex, també ho és la postproducció del vídeo, ja que requereix “paciència i creativitat”. Els seus autors expliquen que encara no hi ha cap “software” que aconegueixi acoplar totes les peces del vídeo.

Noupunt és una empresa barcelonina formada per tres fotògrafs i dissenyadors multimèdia que desenvolupa projectes vinculats a aquests dos camps. Estan especialitzats en fotografia 360º, visites virtuals o fotografies de gran format.