L’1 de febrer van aterrar als antics Encants Vells desenes de grans noms del grafit. Els encarregats d’aquest desplegament de pintura i esprais són RebobinART, una associació sense ànim de lucre que pretén canviar la forma d’entendre l’art urbà a la ciutat. Ells són els qui hi ha darrere de l’Ús Barcelona, un esdeveniment que va convertir, durant tot un dia, els murs d’aquest espai en un gran paper en blanc.

L’italià Ciredz, el danès Victor Ash o el novaiorquès Ripo són alguns dels grafiters internacionals que han deixat la seva signatura a les parets dels Encants. El barceloní Ilia Mayer també: uns gats en aquarel·les amb reminiscències japoneses. Aquest artista va estudiar a La Llotja i va acabar de formar-se a Londres. Mayer obre la fotografia de 360 graus, i més de 20.000 píxels, que inclou tots els dibuixos que es van fer a les parets interiors del mercat. Una imatge de 25 segons recull els grafits també de Ricardo Cavolo, Joan Tarragó, Raquel Sakristan o Blobs, entre d’altres.

Els 1.600 metres de paret i litres i litres de pintura quedaran amagats, però, per sempre quan la runa cobreixi el solar. Si els grafits es caracteritzen per ser un art efímer, aquesta vegada en serà l’excepció.