Ús Barcelona vol esdevenir una de les majors trobades d’art urbà de la ciutat creant noves propostes, formats i tendències artístiques que estiguin a l’abast de tots el barcelonins. Un dels principals objectius és donar ús artístic a espais oblidats, abandonats o que estan pendents de reforma de la ciutat.

Per celebrar la primera edició del festival s’ha triat el recinte on fins fa uns mesos hi havia els Encants Vells. Per transformar l’espai en un sol dia, 50 artistes de carrer han agafat eines i pintures i han començat a donar color a un espai que havia quedat en desús des de la marxa dels paradistes cap al nou edifici.

Tot i que la jornada ha començat a les 10 h del matí, alguns artistes ja feia dies que treballaven per poder tenir enllestides les obres i poder-les lluir totalment acabades el dia de la festa. Algunes d’aquestes realitzacions, però, tindran una vida curta i d’altres, una de més llarga. A mitjan febrer començarà l’enderroc de l’antiga seu dels Encants Vells, però l’Ajuntament assegura que els murs exteriors del recinte -així com la façana principal, que també ha estat pintada- no es tocaran durant tot un any.