Laia Bonet ha escrit un article al seu blog en què explica els motius pels quals és partidària del vot afirmatiu, alhora de demanar el traspàs de competències al Congrés dels Diputats perquè es pugui preguntar als catalans si estan a favor de la independència de Catalunya.

Afirma que hauria acceptat una abstenció del seu partit, però no la negativa al dret a decidir que ha imposat la directiva socialista, així com “les amenaces d’expulsió a aquells companys i companyes que han expressat dubtes o posicionaments contraris”. És així com admet que no acceptaria ser diputada al Parlament, en cas que algun dels diputats del sector crític l’abandonés. Ella és la següent de la llista per Barcelona.

Bonet és una de les aspirants a l’alcaldia de Barcelona i es reafirma en la “gran oportunitat de regeneració política” que aquestes primàries suposen. Diu que serviran per “canviar el PSC, renovar l’esquerra i la política progressista i construir una alternativa al govern conservador” de la ciutat. En aquest sentit, ha assegurat que en els propers dies farà “una ronda de consultes amb els altres precandidats per valorar l’impacte de la nova situació en el procés de primàries obertes a Barcelona”.