El corresponsal de guerra, que treballa a ‘El Periódico’, va entrar al país tres dies abans del segrest pel sud de Turquia per investigar sobre l’atac amb armes químiques. En els darrers mesos, centenars de persones han reclamat l’alliberament de Marginedas, tant amb concentracions a les portes del diari com a les xarxes socials amb l’etiqueta #MarcTesperem.

L’acte també ha recordat un altre reporter barceloní, el fotògraf autònom barceloní Ricard García Vilanova, segrestat juntament amb el reporter d”El Mundo’ Javier Espinosa, el 16 de setembre a Síria. Amb ells ja són més d’una quinzenaa els professionals retinguts per grups derivats d’Al-Qaida i retinguts mentre informaven del conflicte sirià.

En l’acte han participat periodistes que treballen habitualment a l’Orient Mitjà, especialment a països on els entrebancs a la llibertat d’expressió són sovint presents. Per aquest motiu, han tornat a exigir que se’ls deixi en llibertat immediatament però també que es deixi treballar als periodistes perquè la cobertura de la informació a Síria no sigui missió impossible.