bamsa

El projecte del consistori consisteix a traspassar 15 dels aparcaments més rendibles de B:SM en una nova societat públicoprivada, en què l’Ajuntament tindrà el 40% del capital.

El Comitè d’Empresa de B:SM ha demanat fins a tres vegades a l’Ajuntament l’informe de valoració de la consultora financera Altium Capital per tal de valorar la interposició d’una denúncia “amb dades fidedignes”. Segons el secretari general de la secció sindical de la UGT a B:SM, Genaro Villagrasa, “en aquest informe de valoració, pagat amb diners dels contribuents, és on apareix el marge de beneficis anuals d’aquesta nova empresa”. Segons el comitè, l’informe recull una “anàlisi exhaustiva dels aparcaments afectats, endeutament i accionariat de la futura empresa BAMSA”, així com el valor de la nova empresa i el marge dels beneficis” i afirma que el comitè s’ha vist obligat a “recórrer a la Inspecció de Treball”. Villagrasa considera que és necessari tenir aquesta informació sobre el canvi de gestió d’aparcaments perquè “afectarà a molts companys de feina, que seran subrogats”, així com per  conèixer la viabilitat de B:SM de cara al seu futur i el dels actius públics de la ciutat.

Segons fonts de l’Ajuntament, els treballadors “han tingut accés a tots els documents que formen part de l’expedient d’informació pública” i, per tant , “és possible que aquest document no ho sigui”. De moment, ja s’han presentat al·legacions a l’expedient i l’Ajuntament està elaborant les respostes. D’altra banda, la direcció de B:SM constata que “no ha rebut cap notificació per part d’Inspecció de Treball”.

Tres peticions sense resposta

La primera petició, feta per escrit, es va demanar a principis del mes de setembre. El dia 13, el comitè va obtenir una resposta favorable, en què s’informava que es podia disposar de tota la documentació. No obstant això, cinc dies després, la situació va fer un gir i el president del comitè va rebre una segona nota, en què es denegava la consulta i s’argumentava que aquest informe no formava part de l’expedient de la informació pública. En segon lloc, el 28 d’octubre es va fer una petició a la segona tinent d’alcalde, Sònia Recasens, en una compareixença pública. I per últim, el 27 de novembre, la UGT va demanar la informació a Ignasi Armengol, el director general de B:SM. Des de llavors, cap petició ha rebut resposta.

Per això, el comitè denuncia que, amb aquesta negativa, B:SM “incompleix el dret a la informació” i acusa la direcció de l’empresa i el consistori d’emmascarar “una ambiciosa operació financera de l’equip municipal destinada a afavorir determinades empreses del país, en detriment del benefici públic i col·lectiu“. A més, consideren que es tracta de “manca de bona fe i d’ocultació de dades als legítims representants de la plantilla”.