A partir del cap de setmana vinent, si la pluja permet llavors pintar les línies necessàries, els vehicles que pugin pel Paral·lel cap a la plaça d’Espanya seran desviats per la ronda de Sant Pau i el carrer del Marquès de Campo Sagrado, on els carrils de circulació s’han ampliat de dos a tres traient-ne un d’aparcament. Per aquest carrer, els cotxes s’incorporaran un altre cop amb tres carrils a l’avinguda del Paral·lel a l’altura del de Calàbria. Per mantenir aquests tres carrils en sentit plaça d’Espanya fins a l’altura del carrer de Viladomat, ha calgut reduir a dos els que baixen cap al Port en aquest tram.

Els que continuaran pujant sempre pel Paral·lel sense desviar-se són els autobusos, que mantenen durant aquests vuit mesos un carril obert i reservat per al transport públic i els serveis a la zona.

Per acabar amb les inundacions

Aquestes obres són la primera fase de la construcció de tot un nou eix drenant soterrat al llarg del carrer de Vilà i Vilà. En total costarà més de 21 milions d’euros, però ha de servir per acabar amb els carrers inundats al sud del Raval i al Poble-sec.

A l’avinguda que avui es talla al trànsit, fins al juny de 2014, el que es fa és desdoblar el col·lector que ja hi havia al costat Eixample, amb un tub de 2,20 metres de diàmetre que anirà des de Calàbria fins a la ronda de Sant Pau i creuarà el Paral·lel fins a la plaça de la Bella Dorita per connectar amb el col·lector existent al carrer de Vila i Vilà. Això, junt amb l’ampliació de les clavegueres de la ronda de Sant Pau, ha de millorar notablement el funcionament del drenatge, que desborda en casos de pluges abundants, normalment un cop a l’any.

A més, la construcció del nou col·lector del Paral·lel, que costarà uns 5,8 milions d’euros, també és el primer pas de la reforma del Paral·lel, que ha de començar l’abril de l’any que ve i s’allargarà uns 10 mesos. Entre altres actuacions, es posarà el carril bici al centre de la calçada i es faran quatre noves places a les illetes que hi ha al lateral que toca a l’Eixample. Les obres també preveuen canviar l’enllumenat de l’avinguda per un de nou que prioritzi els vianants.