Segons el decret del govern, haurà d’haver-hi com a mínim un docent per cada quatre aules d’educació infantil i primària i un per cada tres en l’educació especial. A les escoles bressol, les activitats complementàries i el menjador, hi haurà d’haver almenys un terç de la plantilla. Aquests serveis mínims s’hauran de garantir a tots els centres d’ensenyament, tant públics com privats o concertats.

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha dit que respecta la convocatòria i que el govern català manté el rebuig a la LOMCE. De fet, afegeix que continuaran denunciant la impossibilitat d’aplicar la nova llei educativa a Catalunya.

La vaga del 24-O s’estén a tota la comunitat educativa, famílies, professors i estudiants, i té el suport de tots els sindicats majoritaris del professorat (CCOO, UGT, USTEC i CGT), de les associacions d’estudiants i de les organitzacions de pares i mares. El pas següent acordat és una marxa estatal a Madrid en defensa de l’educació pública el 9 de novembre.

Després d‘un any marcat per una intensa mobilització per frenar la reforma educativa del ministre Wert i les retallades, el Sindicat d’Estudiants considera que és necessari continuar la lluita “de forma més contundent, més massiva i més organitzada”. Per això, demanen la implicació de tots els estudiants, però també de les famílies, en la vaga. Dilluns va començar una setmana de mobilitzacions que a Barcelona no ha tingut seguiment fins a la manifestació d’aquest migdia a la plaça de la Universitat.