ADA COLAU, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca "Finalmente han optado por la solución policial, que no es ninguna solución. Ya les hemos dicho, quizás hoy nos saquen porque nosotros siempre hacemos resistencia pacífica, pero volveremos y seremos muchos más. Y no nos iremos y no pararemos hasta que consigamos la dación para José Antonio porque es una demanda de mínimos"

Els Mossos d’Esquadra ja van fer acte de presència ahir al migdia, i finalment han acabat desallotjant per la força la oficina del Banc Popular situada a la Rambla, que havia estat ocupada durant més de 12 hores per més d’un centenar de persones. Els activistes van intentar negociar la dació en pagament per a un home, el José Antonio, que no pot pagar actualment la hipoteca, però les converses amb la direcció de l’entitat no van fructificar. La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, ha criticat que la direcció de l’entitat no ha mostrat intenció de trobar una solució i ha criticat que finalment “hagin optat per la solució policial, que no és cap solució”. Colau ha advertit que aquest dimecres els han pogut desallotjar, però ha afirmat: “tornarem i serem molts més. No pararem fins que aconseguim la dació per a José Antonio, és una demanda de mínims“.

Un grup de membres de la PAH va decidir quedar-se a l’oficina per forçar una negociació, però minuts després de les 11 de la nit d’aquest dimecres, agents dels Mossos d’Esquadra han accedit a l’interior de l’oficina i han desallotjat les persones que hi havia a dins, entre les quals hi havia la portaveu de la Plataforma, Ada Colau, que ha estat obligada pels agents a abandonar la sucursal bancària. Els integrants de la plataforma portaven sacs de dormir, aigua i menjar i tenien la intenció de quedar-s’hi fins aconseguir la dació en pagament per al José Antonio. De moment, aquesta vegada no ha estat possible, però, tancar un acord.