La zona en qüestió inclou els terrenys on encara avui s’aixeca la presó de la Trinitat. El procés per enderrocar-la va a un ritme molt lent precisament a causa de diversos processos judicials oberts, no per aquestes ocupacions, sinó pel litigi que mantenen els antics residents -treballadors penitenciaris- amb la Generalitat, propietària d’una desena de les cases.

Els treballs d’enderroc que s’han reprès aquest dimarts corresponen a habitatges on actualment no vivia ningú, i que havien estat tapiats per evitar-ne l’ocupació. Els enderrocs han començat pels pavellons 3 i 4, situats al carrer de Pérez del Pulgar, 36-38. Es preveu que divendres, 19 d’abril, s’hagin acabat aquests treballs. Els 12 pavellons que resten per tirar a terra estan ocupats de forma il·legal, segons explica l’Ajuntament. En els pròxims dies la Generalitat n’executarà una ordre de desallojtament.

Ajuntament i Generalitat consideren prioritari poder executar l’enderroc de forma urgent per garantir la convivència pacífica a la Trinitat Vella, segons explica l’Ajuntament en un comunicat.

Aquesta mateixa setmana, BTV va informar que alguns dels inquilins actuals ja han rebut les ordres de desallotjament. Es tracta de famílies sense recursos a qui el veïnat acusa d’incivisme. L’Associació de Veïns de la Trinitat Vella ha denunciat reiteradament la situació d’inseguretat que es viu al barri d’ençà que hi van acudir els nouvinguts, que cal sumar als problemes de consum de drogues detectats en alguns dels solars pròxims. És per això que demanen que s’ensorrin les cases i que s’habiliti provisionalment a la zona un aparcament i un parc mentre no es pot tirar endavant el projecte integral acordat amb l’Administració, que preveia també la construcció d’habitatges i diversos equipaments.