Aquesta setmana ha començat l’enderroc de la finca del número 26 del carrer de la Creu Coberta, popularment coneguda com la Casa dels Pollets, construïda a mitjan XIX. L’edifici està afectat pel PERI d’Hostafrancs, que es va aprovar el 1994, un pla que s’està executant amb molta lentitud, i que té com a objectiu enllaçar el carrer de Tarragona amb la Gran Via de les Corts Catalanes a través del de la Diputació, que travessarà la Creu Coberta quan finalitzi el projecte urbanístic. L’Ajuntament ha assegurat que aquesta és una de les prioritats polítiques d’aquest mandat, ja que així es podrà facilitar la mobilitat de l’entorn de la plaça d’Espanya i dinamitzar econòmicament i comercialment la zona.

La resta de finques que encara s’han d’expropiar i enderrocar estan pendents de litigis oberts que estan en tràmit als jutjats contenciosos. Per exemple, l’enderroc previst de l’edifici dels antics cinemes Arena no s’ha pogut dur a terme perquè hi ha un contenciós pel preu de l’expropiació. També al carrer del Príncep Jordi hi ha un immoble afectat que actualment està ocupat i pendent de desallotjar quan una ordre judicial així ho permeti.

La Casa dels Pollets es deia originàriament Hostal d’Hostafrancs i és on els comerciants canviaven les rodes dels carros per poder entrar a la ciutat. Normalment feien nit a l’establiment, que quedava fora de les muralles. Després va ser una botiga d’aviram, Avícola Arenas, i per això tot el barri coneix la finca amb aquest nom.