mor joan rigol

(ACN/Redacció) L’expresident del Parlament Joan Rigol ha mort als 81 anys, segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha confirmat l’ACN. Nascut a Torrelles de Llobregat (el Baix Llobregat) el 1943, Rigol va tenir una dilatada carrera política. Va ser president del Parlament entre el 1999 i el 2003, i va ocupar també escó al Congrés de Diputats i al Senat. Va ser conseller dels dos primers governs de Jordi Pujol, primer a la conselleria de Treball i, després, la de Cultura.

El president del partit Unió Democràtica durant 13 anys, també va presidir el Pacte Nacional pel Dret a Decidir i, a les eleccions catalanes del 2017, va anar a les llistes de Junts. El 2019 va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria política.

Trias: “Persona de pau que sempre va buscar acords”

A través de xarxes socials ha lamentat la mort de Joan Rigol el president del Grup Municipal de TriasxBCN, Xavier Trias. A l’antiga Twitter ha lamentat la mort “d’un autèntic democristià, amb arrelades conviccions humanistes i socials”. Trias també ha destacat de Rigol que va ser “una persona de pau que sempre va buscar acords des de la seva ideologia cristiana“.

Xavier Trias i Joan Rigol van ser companys de files de la coalició de CiU (Convergència i Unió), a les eleccions al Parlament de Catalunya del 1992, el 1995 i el 1999.

La Diputació lamenta la mort de Joan Rigol

Des de la Diputació de Barcelona, lamenten la mort de Rigol i han expressat el seu condol a la família i amistats: