Màxima concentració per aconseguir dissenyar un robot en només 24 hores. I no un robot qualsevol. El prototip ha d'assumir una tasca concreta. ÁLVARO ARANDA, organitzador del Concurs Internacional de Robòtica "Este año se les ha planteado un problema que es, dada una habitación, han de construir un robot que limpie esa habitación, la suciedad." Les peces dels robots es construeixen amb aquestes impressores en tres dimensions. Per a alguns, les hores de treball passen factura. FERRAN GUERRERO "És dur perquè portem aquí des d'ahir a la tarda, hem dormit molt poc. És molt difícil i hi ha moltes coses a fer." Dins aquesta trobada de programadors, també hi ha en Reem. Un humanoide dissenyat per ajudar les persones. RICARDO TÉLLEZ, investigador en intel·ligència artificial "Estem fent proves amb el robot perquè aprengui a seguir les persones, a fer mapes de l'entorn, a agafar objectes i portar-los a la gent." Aprofitant la presència de professionals en el sector, hi ha empreses que busquen fitxar programadors catalans. BRUNO ARANDA, desenvolupador de Sky "Sky és l'empresa multimèdia més gran d'Anglaterra i la veritat és que tenim problemes per trobar gent qualificada a Londres. Estem buscant gent d'aquí, aquí hi ha bons programadors." Aquest dissabte hi haurà el plat fort de la jornada robòtica: una cinquantena de robots competiran en les categories de sumo, velocistes i rastrejadors.

Al XVI Concurs Internacional de Robòtica, organitzat per l’Arospace and Electronic Systems Society (AEES, competiran aquest dissabte una cinquantena de robots d’arreu d’Espanya i algun d’iberoamericà, que realitzaran proves de sumo, rastrejament i velocitat per tal de guanyar la primera posició.

Altres reptes que es plantegen al miler de participants a la Barcelona Developers Conference són crear una aplicació per a mòbils que giri al voltant del concepte de “smart city” o un videojoc centrat en la temàtica de la fi del món. Els concursants també disposen de 24 hores per aconseguir-ho.

El vessant solidari de la trobada

La Barcelona Developers Conference també té finalitats solidàries. En el marc d’aquesta trobada s’ha creat un joc per a telèfons mòbils que facilita la recaptació de fons per a la investigació del càncer. Tots els beneficis que s’aconsegueixin es donaran a l’Hospital de Sant Joan de Déu.