L’incendi que s’ha declarat aquest migdia a la Jonquera està  descontrolat. S’ha activat el pla Infocat en fase d’emergència per la simultaneïtat dels dos incendis. Fins a les 22 h de la nit ja s’han cremat 6.000 hectàrees de territori, 3.800 cases s’han quedat sense llum i 4.251 abonats tenen talls elèctrics puntuals.

La conselleria d’Interior ha reconegut que l’incendi supera la capacitats dels bombers espanyols i francesos que treballen en les tasques d’extinció. Interior ha demanat als veïns de nou poblacions properes al foc que tanquin portes i finestres i que no surtin de casa. S’han habilitat poliesportius per ubicar-hi les nombroses famílies que han hagut de ser desallojades.

També s’han hagut de tallar diverses carreteres, entre les quals, l’AP-7, la N-II i la N-260.  La Generalitat ha demanat a la ciutadania que no es desplaci cap al nord. La circulació de trens entre Girona i Portbou s’ha suspès.

El foc s’ha originat en una zona als afores de la Jonquera, propera al bosc, i almenys una casa ha quedat totalment calcinada.

Cap dels mitjans aeris que estan llestos per actuar no ha pogut enlairar-se fins ara i com a mínim fins dilluns no es preveu que puguin incorporar-se a les tasques d’extinció a causa del fort vent. La prioritat és evitar que les flames arribin als nuclis urbans.