Els treballadors s’han tornat a reunir aquesta tarda amb la direcció de l’empresa a la seu de la Secretaria d’Ocupació i Relacions Laborals, que exerceix de mediadora en aquest conflicte davant la convocatòria oficial de vaga. Uns 200 empleats dels FGC s’han concentrat davant de la seu, al carrer de Sepúlveda, per mostrar el seu suport als companys que han entrat a negociar.

Divendres, la primera trobada entre la direcció i els treballadors a la seu d’Ocupació no va servir per negociar res. Llavors els sis representants sindicals es van declarar en vaga de fam i es van tancar a l’edifici. Hi van passar la nit, però dissabte a les 9 h van ser desalltojats pels Mossos d’Esquadra.

Evitar una nova rebaixa salarial

L’empresa planteja una rebaixa de sou del 3%, que els treballadors podrien recuperar a partir de 2014. Els representants de la plantilla exigeixen mantenir almenys el sou actual per a l’any 2013. Els sindicats argumenten que aquesta retallada s’afegeix a la del 5% que els treballadors dels Ferrocarrils ja van patir el 2010. També denuncien altres retallades de beneficis socials que, en total, representarien una pèrdua del 15% de les retribucions en tres anys.

Si demà al matí no hi ha acord, els 1.300 treballadors dels Ferrocarrils de la Generalitat estaran cridats a fer vaga des de dimecres a les 22 h fins divendres a la mateixa hora. Els sindicats tenen convocades sis jornades més de vaga, en cas que no s’arribi a cap acord. Dijous a les 7 h faran una assemblea de tots els treballadors a la plaça de Catalunya. El Departament d’Empresa i Ocupació haurà de dictar els serveis mínims durant les properes hores. En la vaga dels FGC de 2010, només van circular el 50% dels trens de les 6.30 h a les 9.30 h i de les 17 h a les 20 h.