Sigui a Madrid o a Barcelona, així serà Eurovegas. El magnat Sheldon Adelson té clar que vol un projecte molt semblant al que ja té a Las Vegas o a Macao. Un gran complex construït al voltant d'una gran avinguda rectilínia amb gratacels de 40 pisos. I aquí és on sorgeix el primer problema. La legislació catalana actual és estricta i impedeix construir edificis tan alts a prop de l'aeroport del Prat. Per contra, Madrid no hi posa traves. Després d'un cap de setmana de reunions intenses entre els responsables del projecte i representants dels governs madrileny i català, sembla que Barcelona perd punts. De moment, però, la Generalitat no ho dóna per perdut. ARTUR MAS, president de la Generalitat "Nosaltres vam haver de nedar a contracorrent per intentar atansar-nos. Crec que aquests darrers mesos s'ha fet molta feina des de Catalunya per intentar atreure aquesta macroinversió. I en aquests moments potser som més a prop de l'equilibri amb Madrid que no fa pas uns mesos enrere. Sabent, de tota manera, que encara allà, encara a Madrid, probablement tenen una mica d'avantatge en aquesta candidatura. Però nosaltres hi som." Seguint-ho amb molta atenció, els pagesos del Baix Llobregat, que en són els principals afectats. La construcció del macrocomplex faria desaparèixer la majoria dels camps de conreu. En total, prop de 800 hectàries de parc agrari. ALBERT BOU, pagès de Sant Boi de Llobregat La decisió final, d'aquí a un mes i mig. Llavors ja es donaran més detalls del projecte. De moment, ja s'ha avançat que inclourà una dotzena de centres de convencions. I que els protagonistes no seran els casinos, sinó els hotels temàtics de quatre i cinc estrelles. En total, tindran 36.000 habitacions, gairebé 4.000 més de les que ara ja hi ha a tota la ciutat de Barcelona.

De moment la balança es podria decantar cap a Madrid perquè l’opció catalana té esculls, de moment insalvables, com les restriccions per construir gratacels. Uns gratacels indispensables, segons Adelson, per acollir les 36.000 habitacions d’hotel que preveu el projecte.

Artur Mas: “Catalunya ha hagut de nedar contra corrent per atrapar Madrid”

També el president de la Generalitat s’ha referit a aquesta qüestió. Artur Mas ha aclarit que no es referirà als detalls d’una negociació que ha de ser privada. Això sí, Mas ha dit que és una “inversió que va en la línia de convertir Catalunya en líder turístic, en el principal líder turístic de tot Europa”. I ha afegit que “val la pena lluitar per aquesta macroinversió” i que “farem el millor possible per intentar atraure’l cap a Catalunya”.

Mas també ha assegurat que, després de la reunió d’aquest cap de setmana que han mantingut les delegacions catalana i madrilenya amb el magnat Sheldon Adelson, Barcelona té “el mateix avantatge, o més, que abans del viatge”. També ha reconegut que Madrid segueix per davant perquè s’hi va posar a treballar abans. Ha afegit que Catalunya ha hagut de “nedar contra corrent” per atrapar Madrid. Tot i així ha lloat la feina feta per la delegació catalana en els darrers mesos.