L'eufòria del cap de setmana s'ha anat diluint i avui els carrers del centre presentaven un aspecte molt més tranquil. Segons els comerciants ha estat un bon inici de rebaixes. Alguns, confesen, no s'ho esperaven. "De todo lo previsto ha sido superior. En todo. No esperábamos hacer unas ventas tan grandes." La Confederació de Comerç de Catalunya coincideix amb la valoració positiva d'aquests primers dies de rebaixes. Han estat millors que l'any passat. Ho atribueixen, sobretot, a dos motius. "L'efecte calendari que el dissabte comercial que sempre és molt important va ser el mateix dia de campanya de rebaixes i, segona, unes ganes de comprar per part del consumidor perquè s'havia estat de comprar les setmanes anteriors esperant les rebaixes." Si se segueix a aquest ritme s'espera obtenir uns resultats similars als de 2011. Potser, fins i tot, una mica millors. Es calcula que de mitjana cada català es gastarà uns 100 euros en aquestes rebaixes. "Llevo gastados unos 60 euros, mucho más no me voy a gastar". "No tengo una cifra pero rondarán los 50, 100 euros." "Mentre que als carrers del centre aquests primers dies de rebaixes han estat tot un èxit, als barris els comerciants reconeixen que el volum de vendes ha estat més moderat." "És molt gent de barri i et coneixen, els has d'atendre. Si no els pots atendre et diuen que ja tornaran un altre dia. És un altre tipus de venda. Al centre vas a comprar més a 'grosso modo'." De totes maneres se'n mostren satisfets. Si es continua venent a aquest ritme, les rebaixes serviran per compensar en part un Nadal en què les vendes van caure un 15%.

De fet, al Nadal, les vendes dels establiments van caure una mitjana del 15%. Els compradors no han comprat tant com altres anys, en part, per l’efecte de la crisi econòmica i molts s’han esperat a les rebaixes per adquirir allò que necessitaven. És per això que aquesta campanya, segons els comerciants, podria compensar la poca caixa que es va fer durant el Nadal.

La Confederació de Comerç de Catalunya calcula que de mitjana cada català es gastara 100 euros aquestes rebaixes. Segons la previsió es faran més operacions de caixa que l’any passat a un preu inferior. S’esperen xifres globals de vendes similars a les de 2011 o lleugerament millors.