El defensor de les persones català demanarà informació a l’Administració general de l’Estat sobre les circumstàncies que han envoltat la mort d’un intern, la matinada del 5 de gener, d’un infart de miocardi. La mort del jove, de 21 anys, ha provocat la protesta de diverses plataformes de defensa dels drets humans i de suport als immigrants, que han tornat a reclamar que es tanqui el CIE de la Zona Franca, ja que consideren que vulnera els drets humas.

El 27 de desembre passat Ribó va denunciar al Parlament que en aquet centre es donen les condicions perquè hi pugui haver maltractaments, com l’amuntegament d’interns, i va demanar que s’actuï amb urgència perquè no es converteixi en un centre penitenciari sense ser-ho.

El síndic també va denunciar que l’anterior delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, no el va autoritzar a visitar el centre i ni tan sols va respondre a la seva petició. És per això que Rafael Ribó s’empararà amb la llei que regula les seves funcions per demanar la col·laboració de l’Administració general de l’Estat per investigar aquesta qüestió. Sembla, però, que encara que el síndic podrà investigar els fets, no podrà emetre cap resolució, ja que aquesta competència recau en el Defensor del Poble.