Aquesta és l'espècie que ha causat la primera mort per intoxicació per bolets de la temporada. És tan poc comú que no se'l coneix per cap altre nom que la seva denominació científica: "Lepiota subincarnata". Un altre bolet de la mateixa família, la "Lepiota bruneoincarnata", ha provocat també intoxicacions més lleus a Tarragona, Gavà i Barcelona. Ahir mateix en van tractar un pacient al Vall d'Hebron. JOSEP PIQUERAS, toxicòleg de l'Hospital Vall d'Hebron "És un bolet molt tòxic i molt poc conegut. I que, a ulls poc experimentats, es pot confondre amb petits xampinyons, amb fredolics i altres bolets. Llavors, la conjunció d'aquest fet, que ha sortit un bolet de manera abundant, i que és un bolet molt poc conegut ha donat peu a confusions." Durant els darrers 10 dies, vuit persones han estat ingressades en hospitals catalans per haver menjat bolets tòxics. Els primers símptomes són nàusees, diarrees i mal de ventre. Des del Departament de Salut, recorden que l'única forma d'evitar intoxicacions és reconèixer perfectament els bolets que mengem. Sobretot en una temporada com aquesta, en què estan apareixent espècies molt tòxiques en zones verdes urbanes. En el cas de la víctima de Mataró, va collir-los en una rotonda de la ciutat. L'Ajuntament de la capital del Maresme ha començat a treure tots els bolets dels parcs i advertir els veïns que menjar-se'ls pot ser perillós. L'Ajuntament de Barcelona està amatent per veure si els bolets tòxics apareixen també a la falda de Collserola.