Són ja habituals als barris de muntanya. Els porcs senglars busquen menjar, i fins i tot han après a bolcar els contenidors d'escombraries. Fet que s'ha convertit en un problema i les denúncies de veïns es repeteixen. La solució, a Sarrià - Sant Gervasi, ha estat per ara aquesta: la instal·lació d'un nou element antibolcatge en 53 contenidors del districte. JOAN PUIGDOLLERS, regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans "Amb aquesta línia de controlar la població de porcs senglars a la serra de Collserola, una de les primeres decisions que es van prendre és impedir que accedeixin a l'aliment humà, i per tant impedir que ens puguin tirar els contenidors a terra." El sistema d'ancoratge envolta els contenidors i està fixat a terra amb formigó. Una mesura que té un cost de més de 36.000 euros i que els veïns valoren positivament. FRANCESC TOMÁS, AV Montdorsà de Vallvidrera "Penso que aquesta solució és encertada però també ha d'haver-hi una col·laboració de la gent, que no deixin escombraries a terra perquè els senglars mengen." JOANA PEIRATS, governanta del centre residencial Edelweiss Vallvidrera "Días atrás toda la calle estaba llena de basura, los contenedores volcados, ahora ya no está igual, no se ve la basura por la calle y parece que está un poco más ordenado." En funció del resultat de les primeres setmanes, aquesta iniciativa s'ampliarà a altres barris de la ciutat en contacte amb la muntanya.

Durant el mes de novembre se n’instal·laran 53 unitats com a prova pilot. Segons els resultats, s’estudiarà en pròximes fases en altres barris de muntanya de Sarrià – Sant Gervasi, les Corts, Gràcia, Horta-Guinardó i Nou Barris.

El cost de la instal·lació dels elements de subjecció de contenidors realitzats en acer inoxidable i la fixació a terra i formigonat és de 36.500 euros.