La marxa ha arrencat cap a les 17 hores, als Jardinets de Gràcia, i ho ha fet sota el lema “Ara ens toca a nosaltres. També aquesta manifestació rebutja la retallada de drets socials i econòmiques que, diuen els organitzadors, són les úniques solucions que han donat a la crisi els poders polítics, financers i empresarials. Per a tots ells la solució passa per “canviar les regles del joc” i un “canvi estructural d’organització de la vida.

Al principi de la manifestació, el col·lectiu ha volgut avançar pel carrer de Tusset, on resideix el president de la Generalitat, Artur Mas, però la Guàrdia Urbana ha barrat el pas als manifestants per manca d’autorització. Tot i així, s’hi ha cremat un ninot que representava el polític.

La marxa ha avançat per la via Augusta fins a la conselleria d’Ensenyament, on alguns manifestants han llençat diversos objectes. No han estat les úniques mostres de vandalisme, ja que durant la protesta algunes persones han cremat contenidors, han trencat vidres de sucursals bancàries i comerços, i han grafitat parets.

Fins i tot, s’ha dirigit un dels contenidors contra una furgoneta dels Mossos d’Esquadra al carrer de Ganduxer, a les 19.30 hores. Això ha comportat una càrrega policial que ha aconseguit dispersar la manifestació poc abans de les 20 hores. La policia ha identificat algunes persones, tot i que es desconeix si se n’han detingut.

010511manialterna2+
Atac a una oficina de la caixa durant la manifestacio alternativa

010511manialterna3+

010511manialterna4+

010511manialterna5+

[Successió d’imatges facilitades per @izquierdojv durant la crema de contenidors a la confluència de General Mitre amb Via Augusta]